Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Opština Batočina učesnik projekta Ministarstva omladine i sporta o edukaciji i samozapošljavanju mladih u oblasti pčelarstva(VIDEO)
Postavljeno: 12.07.2017.


Potpisani ugovor sa 25 mladih ljudi starosti od 15 do 30 godina, koji će započeti obuku u oblasti pčelarstva

Ministarstvo omladine i sorta je raspisalo javni konkurs za dodelu pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo (košnice) na teritoriji opštine Batočina u okviru projekta „Edukacija i osposobljavanje mladih za samozapošljavanje u oblasti pčelarstva“, u ukupnom iznosu od 1.758.500 dinara.

Pravo učešća na javnom konkursu imala su nezaposlena fizička lica od 15 do 30 godina starosti koja su nosioci ili članovi registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji opštine Batočina.

Podnosilac prijave na javnom konkursu može podneti samo jednu prijavu za dodelu ukupno 5 pčelinjih društava i 5 košnica. Obuka izabranih kandidata je u ukupnom fondu od 39 nastavnih časova teorije i 15 časova praktičnog rada.

Na svečan način potpisani su ugovori sa 25 mladih ljudi, učesnika projekta, koji će imati priliku da se edukuju i započenu ili nastave poslove u oblasti pčelarstva.


 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.12.2017.
Centar za kulturu Smederevo: Odložena večerašnja predstava "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo"
Kako je saopšteno očekuje se izvođenje predstave tokom januara
Postavljeno: 12.12.2017.
Zakazana druga sednica Privremenog organa opštine S. Palanka (sreda, 12 sati)
Na dnevnom biće 22 tačke i teme za razmatranje i eventualno usvajanje
Postavljeno: 12.12.2017.
Prodaja preko društvenih mreža pod lupom inspektora
Osim tradicionalne realne sive ekonomije, u zamahu je i ona u sivoj zoni trgovine koja se obavlja preko društvenih mreža i to naročito akcizne robe. Država se ozbiljno priprema da se uhvati u koštac i sa ovom virtualnom pošasti za koje priprema sistemsko rešenje, a kako "Blic" saznaje, u fokusu će naročito biti prodaja dijatetskih suplementa preko Interneta.
 

 
 
Kursna lista