Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Opština Batočina učesnik projekta Ministarstva omladine i sporta o edukaciji i samozapošljavanju mladih u oblasti pčelarstva(VIDEO)
Postavljeno: 12.07.2017.


Potpisani ugovor sa 25 mladih ljudi starosti od 15 do 30 godina, koji će započeti obuku u oblasti pčelarstva

Ministarstvo omladine i sorta je raspisalo javni konkurs za dodelu pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo (košnice) na teritoriji opštine Batočina u okviru projekta „Edukacija i osposobljavanje mladih za samozapošljavanje u oblasti pčelarstva“, u ukupnom iznosu od 1.758.500 dinara.

Pravo učešća na javnom konkursu imala su nezaposlena fizička lica od 15 do 30 godina starosti koja su nosioci ili članovi registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji opštine Batočina.

Podnosilac prijave na javnom konkursu može podneti samo jednu prijavu za dodelu ukupno 5 pčelinjih društava i 5 košnica. Obuka izabranih kandidata je u ukupnom fondu od 39 nastavnih časova teorije i 15 časova praktičnog rada.

Na svečan način potpisani su ugovori sa 25 mladih ljudi, učesnika projekta, koji će imati priliku da se edukuju i započenu ili nastave poslove u oblasti pčelarstva.


 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.09.2018.
Saobraćajna inspekcija: Saobraćaj će se u dane Krstvodanskog vašara u Palanci odvijati izmenjeom trasom i obilaznicama
Zatvara se Glavaševa ulica i deo Trga heroja u vreme Krstovdanskog vašara i Krstvodanskih dana
Postavljeno: 25.09.2018.
Realizacija projekta Vlade Srbije i opština V. Plana i S. Palanka izgradnje 13 novih bunara na izvorištu i Fabrici vode u Trnovču(VIDEO)
Počela prva faza realizacije zajedničkog projekta, koja obuhvata izgradnju tri nova bunara. Radove obišli čelnici opština Igor Matković i Nikola Vučen
Postavljeno: 25.09.2018.
Izložba "Hartije od vrednosti" 27. septembra u galeriji Centra za kulturu Masuka
Izložba će biti otvorena u četvrtak od 19 časova.
 

 
 
Kursna lista