Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Opština Batočina učesnik projekta Ministarstva omladine i sporta o edukaciji i samozapošljavanju mladih u oblasti pčelarstva(VIDEO)
Postavljeno: 12.07.2017.


Potpisani ugovor sa 25 mladih ljudi starosti od 15 do 30 godina, koji će započeti obuku u oblasti pčelarstva

Ministarstvo omladine i sorta je raspisalo javni konkurs za dodelu pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo (košnice) na teritoriji opštine Batočina u okviru projekta „Edukacija i osposobljavanje mladih za samozapošljavanje u oblasti pčelarstva“, u ukupnom iznosu od 1.758.500 dinara.

Pravo učešća na javnom konkursu imala su nezaposlena fizička lica od 15 do 30 godina starosti koja su nosioci ili članovi registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji opštine Batočina.

Podnosilac prijave na javnom konkursu može podneti samo jednu prijavu za dodelu ukupno 5 pčelinjih društava i 5 košnica. Obuka izabranih kandidata je u ukupnom fondu od 39 nastavnih časova teorije i 15 časova praktičnog rada.

Na svečan način potpisani su ugovori sa 25 mladih ljudi, učesnika projekta, koji će imati priliku da se edukuju i započenu ili nastave poslove u oblasti pčelarstva.


 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.06.2018.
Zlatna medalja za palanačku džudistkinju Milicu Manojlović na međunarodnom turniru u Jagodini
Milica je bila najbolja u konkurenciji kadetkinja
Postavljeno: 24.06.2018.
Domaćinstvo Sanje Petković iz Velike Plane su "laste izabrale": Nagrada za 80 gnezda!
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) dobilo je novog pobednika. U domaćinstvu Sanje Petković iz Velike Plane seoske laste su ove godine svile čak 80 gnezda. Porodica Petković će pored priznanja dobiti i nagradu od jedne tone kukuruza.
Postavljeno: 23.06.2018.
Bokser Goše Dušan Janjić u reprezentaciji Srbije na Mediteranskim igrama u Španiji!
Talentovani Palančanin sa još trojicom boksera biće učesnik velikog takmičenja
 

 
 
Kursna lista