Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
IN MEMORIAM: Risto Mijušković (1946-2017)
Postavljeno: 13.07.2017.


Sahrana istaknutog sportskog radnika obaviće se u petak, 14. jula, u 12 sati, na Starom groblju u Palanci

U 71. godini u Palanci je preminuo Risto Mijušković, jedan od najistaknutijih, najuspešnijih i najpoznatijih sportskih radnika i pedagoga u istoriji palanačkog fudbala. Decenije svog života je posvetio radu, razvoju, promociji i rezultatima Fudbalskog kluba Mladost, kao i drugih sredina u kojima je radio. Pored sporta, Risto Mijušković se dokazao i kao visokoobrazovnih stručnjak na odgovornim funkcijama u "Goši".

Rođen je 1946. godine i kao talentovan i kvalitetan fudbaler krajem šesedesetih godina prošlog veka iz Budućnosti iz Peći dolazi u Palanku. Igrao je u Drugoj saveznoj ligi u dresu Mladosti, koja će mu, ispostaviće se biti "druga kuća". Ostaje u Palanci, gde je zasnovao porodicu i na zalasku igračke karijere počinje da radi i kao trener.


Završio je Višu trenersku školu i već  sredinom sedamdesetih godina predvodi FK Mladost. Tu će raditi kao šef struke, sa kraćim prekidima, sve do kraja karijere do 1998. godine. Bio je, kako je sam voleo da kaže, "dežurni vatrogasac", vraćao se u voljeni klub u najtežim trenucima, a i najveći uspesi osamdedesetih i devedesetih godina prošlog veka vezani su za Ristu Mijuškovića. Vodio je Mladost i u Drugoj ligi i afirmisao i stvorio brojne asove. Izmedju ostalih, pod njegovom komandom u prvom timu je debitovao i Perica Ognjenović.

Sjajne rezultate kao trener ostvario je i u Radniku sa Kolonije, predvodio ga u Srpskoj ligi, što je najveći uspeh u istoriji kluba, radio je i u Selevcu, kao i u drugim sredinama u Podunavskom i Braničevskom okrugu.

Bio je autoritativan, pravičan, strog i posvećen pedagog i trener. Gradio je karijeru, usavršavao se i bez njega fudbal u Palanci više neće biti isti. Sa poštovanjem njegovo ime se izgovaralo u celoj bivšoj Jugoslaviji i bio je sinonim za fudbal u gradu na Jasenici.

Dugo godine je bio predsednik trenerskih organizacija i čelnik Opštinskog fudbalskog saveza Palanke. Radio je i pomogao Rukometni klub, kao predsednik, gde je njegov sin Željko bio jedan od najboljih igrača.

Televizija Jasenica, a ranije radio stanica i novinski list, su izgubili vrsnog saradnika, koji je uvek bio na raspolaganju, iskren, otvoren i očinskim savetima je pomogao mladim kolegama.

Risto Mijušković biće sahranjen u petak, 14. jula, u 12 sati, na Starom groblju u Palanci.

Pre tri godine bio je gost serijala "Palanačke sportske legende" na TV Jasenici i to mu je bilo poslednje pojavljivanje u javnosti:

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 24.09.2018.
Počela Jasenička fudbalska liga: Samo jedna utakmica odigrana svih 90 minuta
Dva meča nisu odigrana, a jedan meč prekinut
Postavljeno: 24.09.2018.
U utorak, 25. septembra, akcija uklanjanja pasa lutalica u Palanci
Nadležni obaveštavaju vlasnike pasa da svoje ljubimce pripreme za takvu situaciju I sklone ih sa ulica.
Postavljeno: 24.09.2018.
Košarkašice palanačkog Sistema dočekuju ekipu Radničkog iz Kragujevca u Kupu Srbije (ponedeljak, 19 sati)
Palanmčanke će odigrati prvi takmičarski meč u ovoj sezoni
 

 
 
Kursna lista