Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Deseta sednica SO S. Palanka: SPS i zvanično deo vladajuće koalicije!
Postavljeno: 14.07.2017.


Petar Jelić zamenik predsednika Opštine, a tri člana Opštinskog veća iz SPS-a. Kadrovske promene u Javno- komunalnim preduzećima

SPS je i zvanično deo vladajuće koalicije sa odbornicima SNS-a u Palanci. To je najznačajnija vest nakon desete sednice lokalnog parlamenta. Od 49 odbornika, Odbornička grupa SNS ima 27, a SPS 5.

Petar Jelić, lider palanačkog SPS-a, novi je zamenik predsednika Opštine, glasovima odbornika SNS, SPS i jednog GG "Domaćinski za Palanku“. Prethodno je na tu funkciju ostavku podnela Milica Despotović (SNS).

Takođe, SPS će u Opštinskom veću predstavljati Dr Periša Jovanović, Dejan Jovičić i Slobodan Pantić. Svi oni izabrani su tajnim glasanjem. Saznajemo da će Slavoljub Đurić biti imenovan na funkciju pomoćnika predsednika Opštine.

Ovu sednicu SO obeležile su i kadrovske promene u Javno- komunalnim preduzećima, gde su izabrani novi v.d. direktori. U "Vodovodu" Srđan Borić je nasledio Dušana Vukovića, u "Opštinskim grobljima" novi čelnik je Nenad Jančić, umesto Dragane Đurđević, dok će funkciju v.d. direktora "Pijaca, zelenila i čistoće" obavljati Aleksandar Jančić, pošto je Violeta Vasiljević razrešena dužnosti. 

Odbornik SNS Bojan Mitić je podneo ostavku i prestao mu je mandat. Izabrana je i Opštinska izborna komisija, koja će imati 6 članova i zamenika iz SNS-a, 4 iz DS-a i 2 iz SPS-a. Predsednik OIK je Danilo Labus, a zamenik predsednika Igor Simović.

U Mandatno- imunitetskoj komisiji novi članovi su Anđela Nevenkić i Zoran Ćosić, umesto Toplice Pintorovića i Snežane Petrović.

Inače, tokom rasprave o utvrdjivanju dnevnog reda Radoslav Milojičić- Kena je dobio tri opomene predsedavajućeg Nikole Vučena, pa je usledila pauza, a odbornici DS-a se posle toga nisu vraćali u salu. 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.02.2018.
Još jedna interaktivna tabla u OŠ Olga Milošević u Palanci
U ovoj obrazovnoj ustanovi navode da je nova pametna tabla kupljena uz pomoć prijatelja i donatora
Postavljeno: 19.02.2018.
Optužbe na račun Gradonačelnice Smedereva prevazilaze lokalne okvire
Kako navode mediji, optužbe na račun Dr Jasne Avramović da preti i vrši pritisak na odbornike mogle bi se naći pred resornim Ministarstvom
Postavljeno: 19.02.2018.
Uputstvo za sprovođenje lokalnih izbora u Palanci raspisanih za 25. mart i rokovnik za vršenje izbornih radnji
Ovi važni zakonski dokumenti objavljeni su na sajtu opštine S. Palanka
 

 
 
Kursna lista