Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Deseta sednica SO S. Palanka: SPS i zvanično deo vladajuće koalicije!
Postavljeno: 14.07.2017.


Petar Jelić zamenik predsednika Opštine, a tri člana Opštinskog veća iz SPS-a. Kadrovske promene u Javno- komunalnim preduzećima

SPS je i zvanično deo vladajuće koalicije sa odbornicima SNS-a u Palanci. To je najznačajnija vest nakon desete sednice lokalnog parlamenta. Od 49 odbornika, Odbornička grupa SNS ima 27, a SPS 5.

Petar Jelić, lider palanačkog SPS-a, novi je zamenik predsednika Opštine, glasovima odbornika SNS, SPS i jednog GG "Domaćinski za Palanku“. Prethodno je na tu funkciju ostavku podnela Milica Despotović (SNS).

Takođe, SPS će u Opštinskom veću predstavljati Dr Periša Jovanović, Dejan Jovičić i Slobodan Pantić. Svi oni izabrani su tajnim glasanjem. Saznajemo da će Slavoljub Đurić biti imenovan na funkciju pomoćnika predsednika Opštine.

Ovu sednicu SO obeležile su i kadrovske promene u Javno- komunalnim preduzećima, gde su izabrani novi v.d. direktori. U "Vodovodu" Srđan Borić je nasledio Dušana Vukovića, u "Opštinskim grobljima" novi čelnik je Nenad Jančić, umesto Dragane Đurđević, dok će funkciju v.d. direktora "Pijaca, zelenila i čistoće" obavljati Aleksandar Jančić, pošto je Violeta Vasiljević razrešena dužnosti. 

Odbornik SNS Bojan Mitić je podneo ostavku i prestao mu je mandat. Izabrana je i Opštinska izborna komisija, koja će imati 6 članova i zamenika iz SNS-a, 4 iz DS-a i 2 iz SPS-a. Predsednik OIK je Danilo Labus, a zamenik predsednika Igor Simović.

U Mandatno- imunitetskoj komisiji novi članovi su Anđela Nevenkić i Zoran Ćosić, umesto Toplice Pintorovića i Snežane Petrović.

Inače, tokom rasprave o utvrdjivanju dnevnog reda Radoslav Milojičić- Kena je dobio tri opomene predsedavajućeg Nikole Vučena, pa je usledila pauza, a odbornici DS-a se posle toga nisu vraćali u salu. 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 24.09.2018.
Počela Jasenička fudbalska liga: Samo jedna utakmica odigrana svih 90 minuta
Dva meča nisu odigrana, a jedan meč prekinut
Postavljeno: 24.09.2018.
U utorak, 25. septembra, akcija uklanjanja pasa lutalica u Palanci
Nadležni obaveštavaju vlasnike pasa da svoje ljubimce pripreme za takvu situaciju I sklone ih sa ulica.
Postavljeno: 24.09.2018.
Košarkašice palanačkog Sistema dočekuju ekipu Radničkog iz Kragujevca u Kupu Srbije (ponedeljak, 19 sati)
Palanmčanke će odigrati prvi takmičarski meč u ovoj sezoni
 

 
 
Kursna lista