Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Problemi na početku sanacije kolovoza i trotoara u ulici Vuka Karadžića: Pregovori grupe građana i rukovodstva Opštine oko sečenja drvoreda(VIDEO)
Postavljeno: 18.07.2017.


Građani skupljaju peticiju da se drvoredi ne seku, a čelnici lokalne samouprave decidni da će nova stabla biti zasađena i da je sanacije ulice kapitalni projekat

Drugi dan građani se okupljaju u ulici Vuka Karadžića u Palanci i prikupljaju potpise za peticiju da se drvoredi ne seku, u sklopu sanacije kolovoza i trotoara. Oni smatraju da je mogući izbeći sečenje stabala tokom pomenutih radova,To je onemogućilo nadležne da krenu sa izvodjenjem radova, u projektu, koji se realizuje u saradnji sa republičkim organima.

U stručnim službama i u rukovodstvu lokalne samouprave su decidni da je projekat veoma važan, da su kolovozi i trotoari u lošem stanju i da ih korenje stabala ugrožava. Oni naglašavaju da će biti zasadđena nova stabla i da će ulica dobiti nov, moderan izgled.

Vođeni su pregovori na licu mesta, u ulici Vuka Karadžića, izmedju okupljwenih gradjana i rukovodstva Opštine, ali nije bilo pomaka. Više je bilo verbalnih duela, koji su prevazišli okvire teme i problema.

Građani su odlučni da ne odustanu od peticije i zahteva da se drvoredi ne seku, a Toplica Pintorović, predsednik Opštine, je održao konferenciju za medije, na kojoj je ponovio važnost i naglasio da grupa građana svesno koči projekat obnove ulice u centru grada.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.02.2018.
Pobeda palanačkih košarkaša u Arilju: Klik- Mladost 71:77
Palančani ostvarili petu uzastopnu pobedu u nastavku drugoligaške sezone i sve su bliži višem rangu- Košarkaškoj ligi Srbije
Postavljeno: 17.02.2018.
Produžen rok za podnošenje zahteva za jednokratnu novčanu pomoć najtalentovanijim učenicima i studentima u palanačkoj opštini do ponedeljka u 15 časova
Razlog za dodatni dan za podnošenje prijava je državni praznik, saznali smo iz Opštinske uprave
Postavljeno: 17.02.2018.
Poraz palanačkih košarkašica u Kragujevcu: Radnički- Sistem 76:62
Palančanke pružile solidan otpor kvalitetnijem rivalu
 

 
 
Kursna lista