Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 31. sednica Opštinskog veća opštine S. Palanka: Dragoslav Živančević izabran za načelnika Opštinske uprave
Postavljeno: 19.07.2017.


Prvi put u radu opštinskog veća učestvovali novi članovi iz SPS-a.

Najznačajnija odluka na 31. sednici, ovog saziva, Opštinskog veća opštine S. Palanka je izbor i imenovanje Dragoslava Živančevića na funkciju načelnika Opštinske uprave. Na osnovu Javnog konkursa i razmatranja članova Konkursne komisije, ustanovljano je da je, dosadašnji v.d. načelnika, bio jedini kandidat i da ispunjava zakonske preduslove.

Prvi put su u radu učestvovali i članovi Opštinskog veća iz SPS-a, novog člana vladajuće koalicije. Prisutni su bili Slobodan pantić i Dejan Jovičić, dok je Dr Periša Jovanović bio opravdano odsutan.

Članovi Opštinskog veća su doneli odluku o obrazovanju Mobilnog tima za inkluziju Roma u sastavu: Drako Stojadinović (Opštinska uprava), Slavica Tirnanić (Dom zdravlja), Milica Pantić (Centar za socijalni rad), Aleksandra Miljković (NSZ) i Zdravka Simić (Amaro Drom).

Data je saglasnost na Ugovor lokalne samopuprave i JKP Vodovod za isplatu dnevnica radnicima, koji su radili na zameni vodovodnih cevi i kišnog kolektora u ulici Vuka Karadžića. Inače, predsednik opštine Toplica Pintorović je najavio nastavak radova u pomenutoj ulici, na sanaciji kolovoza i trotoara, koji uključuju i sečenja i sadnju drvoreda.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.02.2018.
Još jedna interaktivna tabla u OŠ Olga Milošević u Palanci
U ovoj obrazovnoj ustanovi navode da je nova pametna tabla kupljena uz pomoć prijatelja i donatora
Postavljeno: 19.02.2018.
Optužbe na račun Gradonačelnice Smedereva prevazilaze lokalne okvire
Kako navode mediji, optužbe na račun Dr Jasne Avramović da preti i vrši pritisak na odbornike mogle bi se naći pred resornim Ministarstvom
Postavljeno: 19.02.2018.
Uputstvo za sprovođenje lokalnih izbora u Palanci raspisanih za 25. mart i rokovnik za vršenje izbornih radnji
Ovi važni zakonski dokumenti objavljeni su na sajtu opštine S. Palanka
 

 
 
Kursna lista