Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 31. sednica Opštinskog veća opštine S. Palanka: Dragoslav Živančević izabran za načelnika Opštinske uprave
Postavljeno: 19.07.2017.


Prvi put u radu opštinskog veća učestvovali novi članovi iz SPS-a.

Najznačajnija odluka na 31. sednici, ovog saziva, Opštinskog veća opštine S. Palanka je izbor i imenovanje Dragoslava Živančevića na funkciju načelnika Opštinske uprave. Na osnovu Javnog konkursa i razmatranja članova Konkursne komisije, ustanovljano je da je, dosadašnji v.d. načelnika, bio jedini kandidat i da ispunjava zakonske preduslove.

Prvi put su u radu učestvovali i članovi Opštinskog veća iz SPS-a, novog člana vladajuće koalicije. Prisutni su bili Slobodan pantić i Dejan Jovičić, dok je Dr Periša Jovanović bio opravdano odsutan.

Članovi Opštinskog veća su doneli odluku o obrazovanju Mobilnog tima za inkluziju Roma u sastavu: Drako Stojadinović (Opštinska uprava), Slavica Tirnanić (Dom zdravlja), Milica Pantić (Centar za socijalni rad), Aleksandra Miljković (NSZ) i Zdravka Simić (Amaro Drom).

Data je saglasnost na Ugovor lokalne samopuprave i JKP Vodovod za isplatu dnevnica radnicima, koji su radili na zameni vodovodnih cevi i kišnog kolektora u ulici Vuka Karadžića. Inače, predsednik opštine Toplica Pintorović je najavio nastavak radova u pomenutoj ulici, na sanaciji kolovoza i trotoara, koji uključuju i sečenja i sadnju drvoreda.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.06.2018.
U Velikoj Plani otvoren je teren za boćanje u okviru Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju “Lane”.
Pored boćanja,ovaj teren funkcionalan je i za druge sportove i letnji bioskop
Postavljeno: 19.06.2018.
Svečanost u SŠ "Žikica Damnjanović" u Palanci za maturante: Sestrinska zakletva, đak generacije i Vukove diplome
Đak generacijke je Zlata Žabarac, maturant medicinskog smera
Postavljeno: 19.06.2018.
Nastavljeno polaganje završnih ispita male mature za osmake: Posle srpskog, na redu matematika
Trećeg dana osmaci će raditi kombinovani test
 

 
 
Kursna lista