Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Slikarska kolonija u Lipovcu u opštini Topola od 5. do 13. avgusta
Postavljeno: 04.08.2017.


45. Slikarska kolonija okupiće značajne umetnike

Slikarska kolonija u Lipovcu počela je da radi 1973. i već 45 godina u selu Lipovcu kod Topole, u kontinuitetu okuplja slikare. Kolonija ima dragocen fond sa više od dvesta radova uglednih umetnika, realizovanih u različitim slikarskim tehnikama ( ulje, pastel , kombinovane tehnike,akvarel I dr.). Ipak, savremene tendencije u umetnosti ukazuju na potrebu za transformacijom ovog tradicionalnog tipa slikarske kolonije, i to novim izborom umetnika, selektora i delimičnim otvaranjem ka nekim od savremenih komunikativnih medija umetničkog izražavanja. Pri tom, naravno, nikako ne treba zanemariti očekivanja i potrebe lokalne zajednice i inicijative.

Ove godine, 45. –ta po redu Slikarska kolonija u Lipovcu biće svečano otvorena 5. Avgusta 2017. god u 13 časova u O.Š. ,, Karađorđe,, u Lipovcu. Svih sedam dana trajanja kolonije, biće organizovani kulturni sadržaji kako za goste kolonije tako i za meštane koji su i  domaćini umetnicima i  koji zajedno sa slikarima doprinose dinamici same kolonije.

Ove godine od strane selektora mr. Zeljke Momirov pozvani su sledeći umetnici:
MAJA ĐOKIĆ MIHAJLOVIĆ , ZORAN MIHAJLOVIĆ , MILOVAN DAGOVIĆ , VLADAN MARJANOVIĆ , MATIJA RAJKOVIĆ , ANA POPOV RATKOVIĆ , MILOŠ KOSTIĆ , TAMARA ĐORĐEVIĆ.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.06.2018.
U Velikoj Plani otvoren je teren za boćanje u okviru Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju “Lane”.
Pored boćanja,ovaj teren funkcionalan je i za druge sportove i letnji bioskop
Postavljeno: 19.06.2018.
Svečanost u SŠ "Žikica Damnjanović" u Palanci za maturante: Sestrinska zakletva, đak generacije i Vukove diplome
Đak generacijke je Zlata Žabarac, maturant medicinskog smera
Postavljeno: 19.06.2018.
Nastavljeno polaganje završnih ispita male mature za osmake: Posle srpskog, na redu matematika
Trećeg dana osmaci će raditi kombinovani test
 

 
 
Kursna lista