Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Slikarska kolonija u Lipovcu u opštini Topola od 5. do 13. avgusta
Postavljeno: 04.08.2017.


45. Slikarska kolonija okupiće značajne umetnike

Slikarska kolonija u Lipovcu počela je da radi 1973. i već 45 godina u selu Lipovcu kod Topole, u kontinuitetu okuplja slikare. Kolonija ima dragocen fond sa više od dvesta radova uglednih umetnika, realizovanih u različitim slikarskim tehnikama ( ulje, pastel , kombinovane tehnike,akvarel I dr.). Ipak, savremene tendencije u umetnosti ukazuju na potrebu za transformacijom ovog tradicionalnog tipa slikarske kolonije, i to novim izborom umetnika, selektora i delimičnim otvaranjem ka nekim od savremenih komunikativnih medija umetničkog izražavanja. Pri tom, naravno, nikako ne treba zanemariti očekivanja i potrebe lokalne zajednice i inicijative.

Ove godine, 45. –ta po redu Slikarska kolonija u Lipovcu biće svečano otvorena 5. Avgusta 2017. god u 13 časova u O.Š. ,, Karađorđe,, u Lipovcu. Svih sedam dana trajanja kolonije, biće organizovani kulturni sadržaji kako za goste kolonije tako i za meštane koji su i  domaćini umetnicima i  koji zajedno sa slikarima doprinose dinamici same kolonije.

Ove godine od strane selektora mr. Zeljke Momirov pozvani su sledeći umetnici:
MAJA ĐOKIĆ MIHAJLOVIĆ , ZORAN MIHAJLOVIĆ , MILOVAN DAGOVIĆ , VLADAN MARJANOVIĆ , MATIJA RAJKOVIĆ , ANA POPOV RATKOVIĆ , MILOŠ KOSTIĆ , TAMARA ĐORĐEVIĆ.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.09.2018.
Saobraćajna inspekcija: Saobraćaj će se u dane Krstvodanskog vašara u Palanci odvijati izmenjeom trasom i obilaznicama
Zatvara se Glavaševa ulica i deo Trga heroja u vreme Krstovdanskog vašara i Krstvodanskih dana
Postavljeno: 25.09.2018.
Realizacija projekta Vlade Srbije i opština V. Plana i S. Palanka izgradnje 13 novih bunara na izvorištu i Fabrici vode u Trnovču(VIDEO)
Počela prva faza realizacije zajedničkog projekta, koja obuhvata izgradnju tri nova bunara. Radove obišli čelnici opština Igor Matković i Nikola Vučen
Postavljeno: 25.09.2018.
Izložba "Hartije od vrednosti" 27. septembra u galeriji Centra za kulturu Masuka
Izložba će biti otvorena u četvrtak od 19 časova.
 

 
 
Kursna lista