Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
Otvoren košarkaški teren "Miroslav Muta Nikolić" u Palanci na Koloniji
Postavljeno: 08.08.2017.


Proslavljeni trener nacionalne selekcije i Partizana, koji je karijeru pošeo i gradio u Palanci, svečano otvorio teren u okviru akcije kompanije Mozzart

Miroslav Muta Nikolić veliko košarkaško i sportsko ime, Palančanin, iako nije rođen u našem gradu, tu je rastao, školovao se i gradio košarkašku karijeru. Jedan je od najzaslužnijih za zlatno doba palanačke košarke, bio je član čuvene generacije, koja je osvojila bronzanu na Juniorskom prvenstvu Jugoslavije u Gošinoj sali. Kasnije je bio stožer KK Jasenice i Goše u Drugoj i Prvoj B Saveznoj ligi. Još se prepričavaju njegove utakmice,blistavi potezi, lucidnost, kreacija, šutevi se pola terena,  anegdote, i učinak. 

I trenersku karijeru Muta je počeo u Palanci, zatim Kragujevac, Maribor, pa uzlet za BFC, stručni štab reprezentacije, olimpijske, svetske i evropske medalje, Partizan, Hemofarm, Radnički, zlato sa mladom repreznatcijom na Svetskom prvenstvu u novom Sadu. Sada je Muta Nikolić pomoćnik Saši Đorđeviću u reprezentaciji Srbije i šef struke Partizana.

Od svih trofeja i medalja, iskusnom strategu je verovatno jedno od dražih priznanja u karijeri i košarkaški teren u njegovoj Palanci, koji nosi njegovo ime . Naime, u okviru akcije kompanije "Mozzart" doniran je renovirani košarkaški teren na Koloniji "Miroslav Muta Nikolić" Svečano ga je otvorio, baš trofejni trener, u društvu predsednika opštine S. Palanka Toplice Pintorovića.

Pred brojnom publikom i gostima odigrana je revijalna utakmica najmlađih selekcija KK Mladost i KK Sistem, a zatim su Muta Nikolić i čelnik lokalne samouprave Toplica Pintorović presecanjem vrpce otvorili renovirani, moderan košarkaški teren.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.02.2018.
Tri boksera Goše na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u Jagodini(VIDEO)
Na državnom prvenstvu od 21. do 24, februara nastupiće Dušan i Zlatko Janjić i Kristijan Jovanović
Postavljeno: 20.02.2018.
Medicina rada Doma zdravlja ponovo na meti provalnika: Obijene prostorije i načinjena materijalna šteta(VIDEO)
Provala se dogodila u noći izmedju subote i nedelje. Policijska istraga je u toku
Postavljeno: 20.02.2018.
Privode se kraju radovi na sanaciji trotoara u ulice Svetog Save u centru Palanke(VIDEO)
 

 
 
Kursna lista