Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
Otvoren košarkaški teren "Miroslav Muta Nikolić" u Palanci na Koloniji
Postavljeno: 08.08.2017.


Proslavljeni trener nacionalne selekcije i Partizana, koji je karijeru pošeo i gradio u Palanci, svečano otvorio teren u okviru akcije kompanije Mozzart

Miroslav Muta Nikolić veliko košarkaško i sportsko ime, Palančanin, iako nije rođen u našem gradu, tu je rastao, školovao se i gradio košarkašku karijeru. Jedan je od najzaslužnijih za zlatno doba palanačke košarke, bio je član čuvene generacije, koja je osvojila bronzanu na Juniorskom prvenstvu Jugoslavije u Gošinoj sali. Kasnije je bio stožer KK Jasenice i Goše u Drugoj i Prvoj B Saveznoj ligi. Još se prepričavaju njegove utakmice,blistavi potezi, lucidnost, kreacija, šutevi se pola terena,  anegdote, i učinak. 

I trenersku karijeru Muta je počeo u Palanci, zatim Kragujevac, Maribor, pa uzlet za BFC, stručni štab reprezentacije, olimpijske, svetske i evropske medalje, Partizan, Hemofarm, Radnički, zlato sa mladom repreznatcijom na Svetskom prvenstvu u novom Sadu. Sada je Muta Nikolić pomoćnik Saši Đorđeviću u reprezentaciji Srbije i šef struke Partizana.

Od svih trofeja i medalja, iskusnom strategu je verovatno jedno od dražih priznanja u karijeri i košarkaški teren u njegovoj Palanci, koji nosi njegovo ime . Naime, u okviru akcije kompanije "Mozzart" doniran je renovirani košarkaški teren na Koloniji "Miroslav Muta Nikolić" Svečano ga je otvorio, baš trofejni trener, u društvu predsednika opštine S. Palanka Toplice Pintorovića.

Pred brojnom publikom i gostima odigrana je revijalna utakmica najmlađih selekcija KK Mladost i KK Sistem, a zatim su Muta Nikolić i čelnik lokalne samouprave Toplica Pintorović presecanjem vrpce otvorili renovirani, moderan košarkaški teren.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.09.2018.
Saobraćajna inspekcija: Saobraćaj će se u dane Krstvodanskog vašara u Palanci odvijati izmenjeom trasom i obilaznicama
Zatvara se Glavaševa ulica i deo Trga heroja u vreme Krstovdanskog vašara i Krstvodanskih dana
Postavljeno: 25.09.2018.
Realizacija projekta Vlade Srbije i opština V. Plana i S. Palanka izgradnje 13 novih bunara na izvorištu i Fabrici vode u Trnovču(VIDEO)
Počela prva faza realizacije zajedničkog projekta, koja obuhvata izgradnju tri nova bunara. Radove obišli čelnici opština Igor Matković i Nikola Vučen
Postavljeno: 25.09.2018.
Izložba "Hartije od vrednosti" 27. septembra u galeriji Centra za kulturu Masuka
Izložba će biti otvorena u četvrtak od 19 časova.
 

 
 
Kursna lista