Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
Otvoren košarkaški teren "Miroslav Muta Nikolić" u Palanci na Koloniji
Postavljeno: 08.08.2017.


Proslavljeni trener nacionalne selekcije i Partizana, koji je karijeru pošeo i gradio u Palanci, svečano otvorio teren u okviru akcije kompanije Mozzart

Miroslav Muta Nikolić veliko košarkaško i sportsko ime, Palančanin, iako nije rođen u našem gradu, tu je rastao, školovao se i gradio košarkašku karijeru. Jedan je od najzaslužnijih za zlatno doba palanačke košarke, bio je član čuvene generacije, koja je osvojila bronzanu na Juniorskom prvenstvu Jugoslavije u Gošinoj sali. Kasnije je bio stožer KK Jasenice i Goše u Drugoj i Prvoj B Saveznoj ligi. Još se prepričavaju njegove utakmice,blistavi potezi, lucidnost, kreacija, šutevi se pola terena,  anegdote, i učinak. 

I trenersku karijeru Muta je počeo u Palanci, zatim Kragujevac, Maribor, pa uzlet za BFC, stručni štab reprezentacije, olimpijske, svetske i evropske medalje, Partizan, Hemofarm, Radnički, zlato sa mladom repreznatcijom na Svetskom prvenstvu u novom Sadu. Sada je Muta Nikolić pomoćnik Saši Đorđeviću u reprezentaciji Srbije i šef struke Partizana.

Od svih trofeja i medalja, iskusnom strategu je verovatno jedno od dražih priznanja u karijeri i košarkaški teren u njegovoj Palanci, koji nosi njegovo ime . Naime, u okviru akcije kompanije "Mozzart" doniran je renovirani košarkaški teren na Koloniji "Miroslav Muta Nikolić" Svečano ga je otvorio, baš trofejni trener, u društvu predsednika opštine S. Palanka Toplice Pintorovića.

Pred brojnom publikom i gostima odigrana je revijalna utakmica najmlađih selekcija KK Mladost i KK Sistem, a zatim su Muta Nikolić i čelnik lokalne samouprave Toplica Pintorović presecanjem vrpce otvorili renovirani, moderan košarkaški teren.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.06.2018.
U Velikoj Plani otvoren je teren za boćanje u okviru Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju “Lane”.
Pored boćanja,ovaj teren funkcionalan je i za druge sportove i letnji bioskop
Postavljeno: 19.06.2018.
Svečanost u SŠ "Žikica Damnjanović" u Palanci za maturante: Sestrinska zakletva, đak generacije i Vukove diplome
Đak generacijke je Zlata Žabarac, maturant medicinskog smera
Postavljeno: 19.06.2018.
Nastavljeno polaganje završnih ispita male mature za osmake: Posle srpskog, na redu matematika
Trećeg dana osmaci će raditi kombinovani test
 

 
 
Kursna lista