Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
2. septembra počinje četvrti Festival duodrame u Topoli
Postavljeno: 18.08.2017.


Tokom sedam dana trajanja festivala na programu će biti pet predstava u konkurenciji i dve revijalne. Sve predstave će biti izvedene u Sali bioskopa Kulturnog centra Topola.

Početkom septembra, tačnije od 2. do 8. u Topoli će se održati 4. Festival duodrame, pod pokroviteljstvom opštine Topola i u organizaciji Kulturnog centra Topola. 
 
U okviru festivala biće prikazano pet predstava pozorišta ili pozorišnih grupa, i dve revijalne, po izboru selktora Festivala duodrame Igora Đorđevića, prvaka Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.
 
Prvog dana festivala, 2. septembra od 20 časova, revijalno će biti izvedena predstava Dramskog studija Oplenac „Braćo i sestre“, dok će na dan otvaranja festivala, 3. septembra, nastupiti Mina Lazarević i Ljubomor Bandović sa predstavom „Čorba od kanarinca“.
 
Narednog dana, Ana Mandić i Uroš Jakovljević izvešće duodramu „Konstelacije“, dok će se sa predstavom „Ja i ti“ publici predstaviti Olivera Viktorović i Branka Stojković. Za sredu, 6. septembar na programu je duodrama „Primadone“ u ulogama Tanje Bošković i Rade Đuričin, a takmičarski deo festivala zatvoriće Vjera Mujović i Igor Filipović sa predstavom „Tvoja ruka u mojoj“. 
 
Poslednjeg dana, žiri u sastavu Nebojša Bradić, pozorišni reditelj, Željko Hubač, dramaturg, i Ana Sofrenović, glumica, dodeliće Gran pri za najbolju predstavu, nagradu za najboljeg glumca, nagradu za najbolju glumicu i specijalnu nagradu. Publika će svojim glasovima proglasiti najbolju predstavu.
 
Sve predstave biće održane u Sali bioskopa Kulturnog centra Topola.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.06.2018.
Zlatna medalja za palanačku džudistkinju Milicu Manojlović na međunarodnom turniru u Jagodini
Milica je bila najbolja u konkurenciji kadetkinja
Postavljeno: 24.06.2018.
Domaćinstvo Sanje Petković iz Velike Plane su "laste izabrale": Nagrada za 80 gnezda!
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) dobilo je novog pobednika. U domaćinstvu Sanje Petković iz Velike Plane seoske laste su ove godine svile čak 80 gnezda. Porodica Petković će pored priznanja dobiti i nagradu od jedne tone kukuruza.
Postavljeno: 23.06.2018.
Bokser Goše Dušan Janjić u reprezentaciji Srbije na Mediteranskim igrama u Španiji!
Talentovani Palančanin sa još trojicom boksera biće učesnik velikog takmičenja
 

 
 
Kursna lista