Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
2. septembra počinje četvrti Festival duodrame u Topoli
Postavljeno: 18.08.2017.


Tokom sedam dana trajanja festivala na programu će biti pet predstava u konkurenciji i dve revijalne. Sve predstave će biti izvedene u Sali bioskopa Kulturnog centra Topola.

Početkom septembra, tačnije od 2. do 8. u Topoli će se održati 4. Festival duodrame, pod pokroviteljstvom opštine Topola i u organizaciji Kulturnog centra Topola. 
 
U okviru festivala biće prikazano pet predstava pozorišta ili pozorišnih grupa, i dve revijalne, po izboru selktora Festivala duodrame Igora Đorđevića, prvaka Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.
 
Prvog dana festivala, 2. septembra od 20 časova, revijalno će biti izvedena predstava Dramskog studija Oplenac „Braćo i sestre“, dok će na dan otvaranja festivala, 3. septembra, nastupiti Mina Lazarević i Ljubomor Bandović sa predstavom „Čorba od kanarinca“.
 
Narednog dana, Ana Mandić i Uroš Jakovljević izvešće duodramu „Konstelacije“, dok će se sa predstavom „Ja i ti“ publici predstaviti Olivera Viktorović i Branka Stojković. Za sredu, 6. septembar na programu je duodrama „Primadone“ u ulogama Tanje Bošković i Rade Đuričin, a takmičarski deo festivala zatvoriće Vjera Mujović i Igor Filipović sa predstavom „Tvoja ruka u mojoj“. 
 
Poslednjeg dana, žiri u sastavu Nebojša Bradić, pozorišni reditelj, Željko Hubač, dramaturg, i Ana Sofrenović, glumica, dodeliće Gran pri za najbolju predstavu, nagradu za najboljeg glumca, nagradu za najbolju glumicu i specijalnu nagradu. Publika će svojim glasovima proglasiti najbolju predstavu.
 
Sve predstave biće održane u Sali bioskopa Kulturnog centra Topola.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.02.2018.
OŠ Olga Milošević u projektu resorsnog Ministarstva o bezbednosti dece na internetu(VIDEO)
Održanja stručna predavanja za učenike i roditelje
Postavljeno: 21.02.2018.
JP Putevi Srbije: Apel za učesnike u saobraćaju zbog otežanih zimskih uslova
Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u večernjim i jutarnjim satima, moguće je stvaranje poledice, te apeluje se na vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put kao i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
Postavljeno: 21.02.2018.
Predstava "Život je sve što te snađe" ponovo na sceni palanačkog pozorišta (petak, 20 sati)
Reč je o komediji prema tekstu Mirjane Ojdanić, u režiji Jordane Avramović
 

 
 
Kursna lista