Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Centar za kuturu Smederevo: Najava revije filmova i filmskog festivala(VIDEO)
Postavljeno: 23.08.2017.


Održana konferencija za medije, na kojoj su najavljeni zanimljivi događaji

U Centru za kulturu u Smederevu održana je konferencija za medije povodom revije filmova koja će se narednih dana održavati u Malom gradu smedrevske tvrđave. Sve ljubitelje filmske umetnosti očekuju nova filmska ostvarenja u okviru Kulturnig leta 2017.
U petak 25. 08. na repertoru je akcioni film Vozač, dok će u subotu 26.08. biti prikazan akcioni film Atomska plavuša, a ljubitelji komedije će u nedelju 27.08. uživati u francuskom ostvarenju Otkačene trudnice. Ulaz za ove projekcije filmova je simboličnih 200 dinara.
Direktor Centra za kulturu Smederevo Dragoljub Martić, najavio je i novu manifestaciju koja bi od sledeće godine trebalo da bude organizovana u Smederevu. Naime, u planu je osnivanje novog filmskog festivala na kome bi učestvovale sve zemlje kroz koje Dunav protiče, a grad Smederevo će za organizaciju ovog festivala konkurisati kod evropskih fondova koji pomažu organizaciju sličnih filmskih smotri.
Prisutnima su se obratili i Igor Stanković, direktor distributerske kuće MegaCom Film koja je obezbedila projektor i najkvalitetniju opremu kako bi emitovanje filmova bilo što kvalitetnije, kao i Ksenija Zelenović iz Kinoteke Srbije koja je najavila film značajan za istorihu i kulturu našeg naroda. U pitanju je film Golgota Srbije, čija je projekcija 25.08.u 19h. Ulaz je slobodan, a nakon projekcije filma, zainteresovani će moći da dobiju mesečni časopis Jugoslovenska kinoteka.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.02.2018.
Još jedna interaktivna tabla u OŠ Olga Milošević u Palanci
U ovoj obrazovnoj ustanovi navode da je nova pametna tabla kupljena uz pomoć prijatelja i donatora
Postavljeno: 19.02.2018.
Optužbe na račun Gradonačelnice Smedereva prevazilaze lokalne okvire
Kako navode mediji, optužbe na račun Dr Jasne Avramović da preti i vrši pritisak na odbornike mogle bi se naći pred resornim Ministarstvom
Postavljeno: 19.02.2018.
Uputstvo za sprovođenje lokalnih izbora u Palanci raspisanih za 25. mart i rokovnik za vršenje izbornih radnji
Ovi važni zakonski dokumenti objavljeni su na sajtu opštine S. Palanka
 

 
 
Kursna lista