Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Zanimljivosti
Voće koje najčešće jedete otkriva vaš karakter
Postavljeno: 28.08.2017.


Voće ima određenu simboliku, pripisivana su mu magična svojstva, a odgovor na pitanje kakva ste osoba daće vam izbor voća koje konzumirate.

Voće koje volite može da bude pokazatelj ko ste i kakvi ste. Tako su govorili još u drevnom Japanu, a stručnjaci su vremenom samo produbili ovu teoriju. Mnogi misle da ono odražava naš karakter i da je to odgovor zbog čega jedemo i sanjamo baš pojedine voćke. Stručnjaci su potanko objasnili i šta naše omiljeno voće govori o nama:
 
* Lubenica
 
Ovo je izbor večitih optimista kojima je čaša uvek do pola puna. Šta god da se desi u životu, vi ćete pronaći svetao ugao gledanja na stvari i prebroditi svaku krizu. Vrlo ste vredni i posvećeni, ništa vam nije teško, a ujedno ste i senzualni i čulni, što vas čini privlačnim suprotnom polu. Za partnera ste spremni sve da uradite i često mu priređujete lepa iznenađenja, kao dokaz ljubavi.
 
* Jagoda
 
Ovo je omiljeno voće zabavnih, veselih, prijatnih osoba, koji umeju da uživaju u životu, sofisticirani su i prepoznaju lepo. Poznati su po istančanom ukusu i stilu, raduju se malim stvarima i vrlo su kreativni. Osetljivi su na nepravdu i teško se mire sa povredama i uvredama bližnjih. Skloni su čak i da se svete u tim situacijama, ali su zato, dok ste dobri prema njima, melem za ranu. Zato se trudite da ih ne izigrate.
 
* Jabuka
 
Ona se slaže uz vredne osobe, pomalo konzervativne, u suštini klasične. Dobra strana ljubitelja jabuka je što su pošteni, pravedni, vredni, pravi prijatelji i iskreni partneri. Međutim, nekima deluju dosadno, jer uvek igraju po unapred poznatim pravilima, pa su previše predvidivi.
 
* Grožđe
 
Ovo voće vole komunikativne, društvene osobe, rođene za timski rad. Vrlo su ambiciozne, uspešne, samouverene i svesne svojih kvaliteta, ali i samokritične. U vezi ne pristaju na kompromise. Kada se zaljube, posvećene su i predane, a za suprotan pol često deluju vrlo fatalno.
 
* Breskva
 
Ljubitelji breskve su dobri roditelji i iskreni prijatelji, ali umeju da budu veoma zahtevni u svakoj vrsti odnosa. Postavljaju visoke kriterujume i sebi i drugima, pa nije lako osvojiti ih. Kada se to desi, onda znači da imate prijatelja za ceo život.
 
* Kajsija
 
Ovo voće ide uz šarmantne i beskrajno vesele osobe. One vole da se druže, kreću i uživaju u životu punim plućima. Vrlo su jednostavne i prijemčive, a kada nekog vole, to je ljubav bez zadrške.
 
* Trešnja
 
Ljubitelji trešnje su posebni, ne vole ništa što je obično i uobičajeno. Deluju tajanstveno i jesu takvi. Prilično su nepredvidivi i stalno privlače pažnju svojom pojavom i potezima.
 
* Kruška
 
Ko ih voli, taj je nežan, krhk, drag, neretko i slab. Za njih kažu da su skloni melanholiji ili čak depresiji, jer su previše tananog srca. Ali, to se na prvi pogled ne vidi, jer deluju stabilno, pričljivi su i privlače pažnju svojim pripovedačkim darom iz kojeg provejava samopouzdanje.
 
* Smokva
 
Taktični ljudi sa izuzetnom moći zapažanja, vole smokve. Oni su razboriti i mudri, ali ne naročito senzualni. Tek kada se zainteresuju za nekog, pokazuju i da umeju da budu seksualni i privlačni.
 
* Banana
 
Ko voli ovo južno voće znači da je emotivan, sentimentalan, blag, mek i topao, ali se često krije iza maske ledene osobe. Ako volite banane, znači da ste skloni naglim promenama i da se ponekad kajete zbog svojih postupaka. S druge strane, vrlo ste posvećeni u ljubavi, što ponekad zna da ode u krajnost, pa postajete - posesivni.
 
* Pomorandža
 
Ovo voće je za sposobne, jake, snalažljive, ali i ćutljive i suzdržane tipove ličnosti. To što malo pričaju, govori i o njihovoj ćudljivosti i promenama raspoloženja. U ljubavi su suzdržani dok ne upoznaju partnera koji im sasvim odgovara, pa kada su inspirisani, pokazuju svoju drugu stranu - izuzetno čulnu i strastvenu.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.06.2021.
Učenici osmog razreda narednih dana polažu završne ispite male mature
Test iz srpskog jezika je sutra, iz matematike u četvrtak, a kombinovani test đaci rade u petak.
Postavljeno: 22.06.2021.
Elektrodistribucija: u sredu, 23. juna, bez struje potrošači u Goloboku i delovima Grčca i Dobrog Dola
Zbog neohodnih radova
Postavljeno: 22.06.2021.
Turnir u malom fudbalu "Kusadak 2021": Rezultati i raspored utakmica
U ponedeljak su odigrane 4 utakmice
 


 
 
Kursna lista