Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 15. sednica SO Velika Plana: Sve tačke usvojene većinom glasova
Postavljeno: 30.08.2017.


Najviše pažnje privuklo je donošenje odluke o preimenovanju grupe PU "Dečje carstvo" u predškolsko odeljenje OŠ "Drugi šumadijski odred" iz Markovca. Razlog takve odluke je očuvanje radnih mesta u prosveti.

Petnaesto po redu zasedanje skupštine opštine Velika Plana obuhvatilo je rasprave o odlukama o broju i prostornom rasporedu osnovnih škola na teritoriji opštine i o mreži predškolske ustanove. 
 
To zapravo znači da je na ovoj sednici donesena odluka da će jedna grupa Predškolske ustanove „Dečje carstvo“ biti preimenovana u predškolsko odeljenje Osnovne škole „Drugi šumadijski odred“ iz Markovca. Ovakva odluka je najbolje rešenje koje je opština u konsultaciji sa obrazovnim ustanovama iznašla kao najbolje rešenje da se sačuvaju radna mesta u osnovnoj školi. 
 
Odluka o preimenovanju jedne grupe iz predškolske ustanove u predškolsko odeljenje osnovne škole stupa na snagu onog trenutka kada ministar da saglasnost na odluku skupštine opštine Velika Plana, što je već dogovoreno. A samo dan nakon sednice planjanskog parlamenta, ova odluka se smatra validnom pa će se na osnovu nje napraviti plan rada ove dve ustanove.
 
Među pet tačaka ove sednice, od kojih su sve usvojene većinom glasova odbornika, našla se i tačka Donošenje Odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na naeodređeno vreme u sistemu opštine Velika Plana za 2017. godinu.
 
Predsednik opštine Igor Matković objasnio je da je odlukom Vlade Republike Srbije opštini Velika Plana za ovu godinu dozvoljeno 385 radnih mesta, što je za pet manje nego prethodne dve godine. Ta radna mesta su ugašena odlukom na skupštini, ali u tim ustanovama i javnim preduzećima maksimalan broj zaposlenih nije dostignut, što znači da opština ima prostora da zaposli još ljudi.  
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.02.2018.
Još jedna interaktivna tabla u OŠ Olga Milošević u Palanci
U ovoj obrazovnoj ustanovi navode da je nova pametna tabla kupljena uz pomoć prijatelja i donatora
Postavljeno: 19.02.2018.
Optužbe na račun Gradonačelnice Smedereva prevazilaze lokalne okvire
Kako navode mediji, optužbe na račun Dr Jasne Avramović da preti i vrši pritisak na odbornike mogle bi se naći pred resornim Ministarstvom
Postavljeno: 19.02.2018.
Uputstvo za sprovođenje lokalnih izbora u Palanci raspisanih za 25. mart i rokovnik za vršenje izbornih radnji
Ovi važni zakonski dokumenti objavljeni su na sajtu opštine S. Palanka
 

 
 
Kursna lista