Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 34. sednica Opštinskog veća S. Palanke: Izvršenje budžeta u prvih šest meseci 93,9%(VIDEO)
Postavljeno: 07.09.2017.


Nakon sednice Opštinskog veća predsednik Opštine Toplica Pintorović održao konferenciju za medije

Održana je 34. sednica, ovog saziva, Opštinskog veća opštine S. Palanka. Na dnevnom redu bilo ukupno 13 tačaka za razmatranjew i eventualno usvajanje.

Najznačajnija odluka odnosi se na izvršenje budžeta opštine u prvih šest meseci ove godine. Budžet je, na osnovu izveštaja Odeljenja za finansije, izvršen sa 93,9%, u odnosu na plan za poloigodišnji period i 46,9% u odnosu na celu godinu. U ciframa izvršenje budžeta je 463.170.800 dinara. Ovu odluke članovi Opštinskog veća su usvojili.

Usvojena je i odluka o izmeni i dopuni plana generalne regulacije za Palanku i plana detaljne regulacije Privredno- radne zone Guberaš


Članovi Opštinskog veća su dali saglasnost na cenovnik usluga JKP "Pijace, zelenilo i čistoća" za predstojeći Krstovdanski vašar. Cene su iste kao i prošle godine.

Odobreni su i zahtevi za novčanu pomoć pravnim i fizičkim liima, a odluke koje se odnose na sportske objekte u eventualnoj svojini Centra za razvoj sporta, pre svega Gradski stadion, kao i na finansijski plan GFK Jasenica 1911, će se razmatrati nakon preciznijeg formulisanja i priprema od strane službi Opštinske uprave.

Nakon sednice Opštinskog veća, predsednik Opštine Toplica Pintorović je održao konferenciju za medije: 

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.12.2017.
Centar za kulturu Smederevo: Odložena večerašnja predstava "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo"
Kako je saopšteno očekuje se izvođenje predstave tokom januara
Postavljeno: 12.12.2017.
Zakazana druga sednica Privremenog organa opštine S. Palanka (sreda, 12 sati)
Na dnevnom biće 22 tačke i teme za razmatranje i eventualno usvajanje
Postavljeno: 12.12.2017.
Prodaja preko društvenih mreža pod lupom inspektora
Osim tradicionalne realne sive ekonomije, u zamahu je i ona u sivoj zoni trgovine koja se obavlja preko društvenih mreža i to naročito akcizne robe. Država se ozbiljno priprema da se uhvati u koštac i sa ovom virtualnom pošasti za koje priprema sistemsko rešenje, a kako "Blic" saznaje, u fokusu će naročito biti prodaja dijatetskih suplementa preko Interneta.
 

 
 
Kursna lista