Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Rekordna poseta na "Smederevskoj jeseni": Oko 400 hiljada posetilaca na tradicionalnoj manifestaciji
Postavljeno: 14.09.2017.


Uz nezaobilaznu čašicu najboljih domaćih vina, završena je ovogodišnja “Smederevska jesen”, uz obećanje organizatora da će nekadašnja prestonica Srbije i dalje čuvati nabolje iz svog kraja, iz naše zemlje.

Ovogodišnja jubilarna „Smederevska jesen“ ostaće zapamćena po rekordnoj posećenosti - oko 400.000 ljudi posetilo je Smederevo tokom trajanja manifestacije, potvrdili su organizatori.
 
Posetioci su, pored vina i defilea, po čemu je manifestacija poznata,  mogli da biraju na koji način žele da se zabave. Mogli su da uživaju u operskim arijama Jadranke Jovanović i Olivera Njega, u zvucima spritualne muzike italijanskog hora „The voices“, glasu Alena Islamovića i poznatim hitovima grupe „Bijelo dugme“, nastupu „Simofonije Smak“, etno-grupe "Vrelo", "Garavog sokaka" i “Osvajača”, izvornoj i narodnoj muzici u izvođenju Merime Njegomir, Snežane Đurišić i Cakane ili u folk hitovima Ace Lukasa, itd.
 
To nisu sva imena koja su obeležila jubilarnu „Smederevsku jesen“. Svečanost je otovorio Žika Nikolić, omiljeno tv lice i „čovek iz naroda“ u društvu svoje mlade koleginice Dragane Kosjerine, spektakuralnim puštanjem balona u Malom gradu Smederevske tvrđave. Veličanstveni prizor pod otvorenim nebom u srednjevekovnom zdanju Đurađa Brankovića ovu 130. „Smederevsku jesen“ je upisao u red najzapaženijih srpskih manifestacija u Srbiji koje se organizuju u slavu vina i grožđa.
 
Otvoranje manifestaacije je uveličalo obraćanje g. Zorana Đorđevića, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i prisustvo najviših lokalnih zvaničnika.   
 
Uz nezaobilaznu čašicu najboljih domaćih vina, završena je ovogodišnja “Smederevska jesen”, uz obećanje organizatora da će nekadašnja prestonica Srbije i dalje čuvati nabolje iz svog kraja, iz naše zemlje.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 11.12.2017.
Dnevni boravak "Puž" dobio na korišćenje specijalizovano kombi vozilo(VIDEO)
Donacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zahvaljujući saradni sa lokalnom samoupravom
Postavljeno: 11.12.2017.
Opšta bolnica Stefan Visoki: Nema novih slučajeva malih boginja, devet obolelih pacijenata u procesu oporavka
I dalje su na snazi zabrane poseta pacijentima u palanačkoj bolnici
Postavljeno: 11.12.2017.
Stočna pijaca: Slaba ponuda uticala na porast cena
Obim ponude i potražnje za ratarskim kulturama ostao je na nepromenjenom nivou.
 

 
 
Kursna lista