Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Počelo obeležavanje Nacionalne nedelje promocije dojenja u Palanci: Radionica o dojenju i pokloni za majke novorođenčadi(VIDEO)
Postavljeno: 02.10.2017.


Planiran niz manifestacija tokom sedmice u organizaciji Udruženja Roditelj i OB Stefan Visoki

U okviru Nacionalne nedelje promocije dojenja koja se obeležava od 2. do 9 oktobra pod sloganom „Podržimo dojenje“, OB Stefan Visoki i Udruženje Roditelj iz Smederevske Palanake organizuju brojne aktivnosti sa ciljem promocije dojenja i značaja majčinog mleka.

Prva u nizu je radionica o dojenju koja je održana  na odeljenju ginekologije i akušerstava u ovoj zdravstvenoj ustanovi . Simbolično početak obeležavanja nedelje promocije dojenja 2017. godine označili  su  direktor OB Stefan Visoki Dr Nikola Ristić i Dr Jelena Miolski.

Dojenje je korisno i za bebu i za majku. Na taj način se uspostavlja povezanost između majke i deteta. A o toj vezi i značaju dojenja i majčinog mleka na radionici su govorila stručna lica iz Škole  za trudnice OB Stefan Visoki koja postoji od 1994. godine i iz Udruženja Roditelj 

Povodom nedelje promocije dojenja majkama koje doje a trenutno su u porodilištu i na decijem odeljenju ove zdravstvene ustanove uručeni su poklon paketi kompanije DIS. 

Radionice i druge aktivnosti u okviru nacionalne nedelje promocije dojenja su samo deo aktivnosti kojima treba da se skrene pažnja javnosti na značaj pružanja podrške majkama da obezbede detetu ishranu dojenjem, što nekada može sopasiti život deteta a često i majke. 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.03.2018.
ePodunavlje: VANDALI I UNIŠTITELJI: Kenini ljubimci cepali plakate SNS u Azanji
Postavljeno: 17.03.2018.
ePodunavlje: Smederevska Palanka zasvetlela posle godina teškog Keninog mraka
Postavljeno: 16.03.2018.
ePodunavlje: UDOVIČIĆ: Lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Smederevsku Palanku - Srpska napredna stranka" pobeđuje na izborima!
 

 
 
Kursna lista