Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana sednica Štaba za vanredne situacije Opštine S.Palanka povodom problema u vodosnabdevanju
Postavljeno: 08.10.2017.


U saopoštenju sa sednice se navodi da se očekuje normalizacija u vodosnabdevanju tokom nedeljnog popodneva, da su preduzete potrebne mere i da se Opštinskom veću uputi hitan zahtev za sredstva namenjena rešavanju problema u Vodovodu

Održana je sednica Štaba za vanredne situacije Opštine S. Palankja, povodom velikih problema u vodosnabdevanju grada. Saopštenje sa pomenute sednice:

"Zbog problema u vodosnabdevanju, danas se sastao Štab za vanredne situacije Opštine Smederevska Palanka. Na sednici, kojom je predsedavao zamenik komandanta štaba, Petar Jelić, najpre je razmotrena novonastala situacija, koja je uzrokovala restrikcije proteklih dana.

Vršilac  dužnosti direktora JKP „Vodovod“, Srđan Borić, informisao je Štab da će u toku popodneva (8. oktobra) biti normalizovano vodosnabdevanje, odnosno da su aktuelni problemi za sada prevaziđeni. Borić je objasnio da su najnoviji problemi uzrokovani čitavim nizom havarija, od kvara na glavnim potisnim pumpama, do pucanja glavnih vodova u krugu fabrike vode. Borić je istakao da pomenute pumpe, proizvedene 1974. i 1980. godine, hitno treba zameniti, i podsetio da godinama nije ulagano u zamenu opreme i prevenciju  ovakvih havarija, zbog čega postoji opravdana bojazan da se one mogu ponoviti u bliskoj budućnosti, ukoliko se ne nabavi nova oprema.

Na predlog zamenika komandanta Štaba, Petra Jelića, doneta je odkluka da se Opštinskom veću uputi zahtev da preraspodelom hitno obezbedi sredstva za rešavanje trenutnih problema i prevenciju novih havarija na potisnim pumpama.

Pomoćnica predsednika opštine, Milica Despotović, upoznala je članove Štaba sa merama koje su preduzete kako bi se ublažili problemi u vodosnabdevanju: obezbeđena je cisterna za snabdevanje Opšte bolnice „Stefan Visoki (iz Velike Plane), kao i cisterne iz Smederva i Petrovca na Mlavi, kojima su pokriveni punktovi na Koloniji, u Zlatiborskoj ulici i centru grada. Preventivno, za slučaj novih havarija, biće obezbećeni i baloni velike zapremine iz Smedereva, kao i cisterne iz Sopota, Požarevca i Svilajnca."
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.10.2017.
Pobeda palanačkih košarkaša u derbiju Druge lige Srbije: Mladost- Novi Pazar 81:76
Palančani trijumfovali potpuno zasluženo i zadržali stopostotan učinak na stratu sezone
Postavljeno: 21.10.2017.
Održan jesenji kros u OŠ Milija Rakić u Cerovcu, Mramorcu i Bašinu
Ovo je izuzetna manifestacija što se tiče dece i njihovog fizičkog i psihičkog razvoja.
Postavljeno: 21.10.2017.
Mali fudbal: Ubedljiva pobeda Partenona na startu sezone
Palančani pobedili valjevski Fleš sa 8:3
 

 
 
Kursna lista