Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
OŠ „Đorđe Jovanović“ obeležila vredan jubilej, 180 godina postojanja
Postavljeno: 30.10.2017.


Obeležavanju vrednog jubileja, pored učenika, roditelja i nastavnika prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave i ministar iz Vlade Srbije.

Davne 1837. godine počela je sa radom selevačka škola, tada četvorogodišnja, koju je uglavnom pohađalo muško stanovništvo. Kasnijim razvojem školstva, ova obrazovna ustanova je postala osmogodišnja, a sada je pohađa oko 300 učenika ovog mesta.

Protekle nedelje nizom aktivnosti i svečanom Akademijom koja je upriličena u sali Gradskog pozorišta, obeleženo je 180 godina postojanja OŠ „Đorđe Jovanović“. Ova svečanost je bila prilika da se progovori koja reč o školi i počecima školstva u Selevcu, ali i da se spomenu mnogi đaci, sada uspešni ljudi koji su bili i ostaće deo ove obrazovne ustanove.

Obeležavanju vrednog jubileja, pored učenika, roditelja i nastavnika prisustvovali su i predstavnici lokalne samouprave i Nenad Popović, ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

U pripremanju inspirativne i jako zanimljive priredbe učestvovali su učenici nižih i viših razreda, a bilo je i skečeva na engleskom i ruskom jeziku. Sloganom „Odjeci tradicije u zvucima sadašnjosti“ selevčani će i dalje nastojati da čuvaju bogatu istoriju jedne od najstarijih škola palanačke opštine. 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.06.2018.
ePodunavlje: Zbog velike štete, Palančani neviđeno nevreme nazvali "Kena"
Postavljeno: 18.06.2018.
U Rači je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi
Ovu akciju organizovao je "Crveni krst" u saradnji sa "Udruženjem boraca Šumadije"
Postavljeno: 18.06.2018.
Koja su najekstremnija mesta na svetu?
NAJTOPLIJE, NAJHLADNIJE, NAJVLAŽNIJE: Ovo su naj mesta na Zemlji
 

 
 
Kursna lista