Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Fondacija "Tijana Jurić" u četvrtak predaje potpise za uvođenje doživotnog zatvora
Postavljeno: 07.11.2017.


Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ i Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik „Blica“, predaće 9. novembra Skupštini Srbije više od 150.000 potpisa građana prikupljenih u okviru narodne inicijative za uvođenje kazne doživotnog zatvora.

Biće to drugi susret predstavnika Fondacije i „Blica“ sa predstavnicima parlamenta. Fondacija je 3. maja predsednici Skupštine Maji Gojković predala predlog izmene Krivičnog zakonika koji podrazumeva uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike teških krivičnih dela kakva su ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene. Istim predlogom, ova Fondacija koja se dve i po godine intenzivno bori za bolju bezbednost dece u Srbiji, traži i da tako osuđena lica nemaju pravo na uslovni otpust.
 
-Bio je ovo logičan korak nakon što smo nekoliko meseci čekali da naš predlog uđe u skupštinsku proceduru. Istrajni smo u svakoj borbi za bolju bezbednost sve naše dece. Tako je bilo i sa "Tijaninim zakonom", a sada i sa inicijativom za uvođenje nove sankcije za najsvirepije ubice dece - kaže Igor Jurić.

Narodna inicijativa održana je u više od 40 gradova u Srbiji od 23. do 29. oktobra. Broj prikupljenih potpisa višestruko je premašio 30.000, neophodnih za ulazak u skupštinsku proceduru. Davanjem potpisa, građani su se ujedinili u stavu da trenutna maksimalna kazna od 30 do 40 godina za najteže oblike teških ubistava dece, nije dovoljna, te da je došlo vreme za promene.
 
Inicijativa za izmenu Krivičnog zakonika druga je inicijativa Fondacije Tijana Jurić. Pre ove, 2014. godine ova organizacija podnela je inicijativu za izmenu Zakona o policiji, da bi nekoliko meseci kasnije, u julu 2015. godine, poslanici Skupštine Srbije usvojili njihov predlog koji je simbolično nazvan „Tijanin zakon“, saopštila je večeras Fondacija „Tijana Jurić“.

Izvor: www.blic.rs

 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 24.09.2018.
Počela Jasenička fudbalska liga: Samo jedna utakmica odigrana svih 90 minuta
Dva meča nisu odigrana, a jedan meč prekinut
Postavljeno: 24.09.2018.
U utorak, 25. septembra, akcija uklanjanja pasa lutalica u Palanci
Nadležni obaveštavaju vlasnike pasa da svoje ljubimce pripreme za takvu situaciju I sklone ih sa ulica.
Postavljeno: 24.09.2018.
Košarkašice palanačkog Sistema dočekuju ekipu Radničkog iz Kragujevca u Kupu Srbije (ponedeljak, 19 sati)
Palanmčanke će odigrati prvi takmičarski meč u ovoj sezoni
 

 
 
Kursna lista