Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Priprema za sadnju drvoreda u ulici Vuka Karadžića: Počelo sečenje asfalta na trotoaru(VIDEO)
Postavljeno: 09.11.2017.


Stabla će biti zasađena na udaljenosti od 7 metara, a između njih je predviđeno po jedno parking mesto. Planirane vrste drvorednih stabala su kuglasti jasen, platan i stubasti grab.

Rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića u Smederevskoj Palanci je velikim delom završena, ali je juče počela priprema za sadnju drvorednih stabala. Naime, juče je počelo sečenje asfalta na obeleženim mestima površine od 1 metra kvadratnog čime će se obezbediti kasete za sadnju stabala, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Smederevska Palanka.

Stabla će biti zasađena na udaljenosti od 7 metara, a između njih je predviđeno po jedno parking mesto. Planirane vrste drvorednih stabala su kuglasti jasen, platan i stubasti grab. 

Sečenje asfalta obavljeno je ispred Palanačke gimnazije i ispred zgrade stuba, a nastavlja se ka raskrsnici sa ulicom Trg heroja. Radovi se obavljaju tako da se saobraćaj u toj ulici minimalno ometa, a odmah nakon sečenja, izdrobljeni asfalt se utovara na prikolice i traktori odvoze višak materijala. Na ovom delu trotoarske površine vozila se nesmetano parkiraju. 

Kuglasti jasen je planiran za sadnju s leve i desne strane od ulice Trg heroja do ulice Ive Bajazita u količini od 34 komada. Dostiže visinu od oko 8 metara i širinu od oko 5 metara, pravilne okruglaste krošnje sa listovima jarko crvene boje do purpurne u toku jeseni, brzog rasta. 

Platan je planiran za sadnju ispred zgrade „Palanačke gimnazije“ u količini od 9 komada. Platan je vrsta koja dostiže visinu i širinu preko 10 metara, a vrsta je kojoj odgovaraju gradski uslovi sa nepravilnom jako raširenom krošnjom. 

Stubasti grab je vrsta usko stubasto piramidalne krošnje koja dostiže visinu oko 10 metara sa širinom od oko 1.5 metra. Predviđen je za sadnju ispred zgrade suda. Vrsta je koja dobro podnosi gradske uslove i dobija žućkastu boju lišća u jesen. 

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.01.2018.
Centar za kulturu Smederevo: Predavanje "Srbija- nastanak kraljevine" Dr Radivoja Radića (utorak, 19 sati)
Predavanje će biti upriličeno u okviru 29. Smederevskih svetosavskih svečanosti
Postavljeno: 22.01.2018.
Gosti na Svetog Savu u školi u Vodicama biće mališani iz "Dečjeg sela" u Sremskoj Kamenici(VIDEO)
Tradicionalno, deca i učitelji područnog odeljenja OŠ Olga Milošević će ugostiti drugare i decu bez roditeljkog staranja iz Dečjeg sela
Postavljeno: 22.01.2018.
Tri medalje za atletičare Jasenice na Otvorenom prvenstvu Beograda u dvorani
Zlatna odličja osvojili Branko Basarić i Pavle Davidović
 

 
 
Kursna lista