Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Udruženje dijabetičara i OB "Stefan Visoki" obeležavaju Svetski dan dijabetesa
Postavljeno: 10.11.2017.


U ponedeljak, 13. novembra u 9 i 30 časova biće održano predavanje„Dijabetesna polineuropatija i lečenje“ u maloj Sali Skupštine opštine, kao i edukativni razgovor sa dr Radmilom Veličković.

Udruženje dijabetičara Smederevske Palanke i Opšta bolnica „Stefan Visoki“, povodom Svetskog dana dijabetesa, organizuju u ponedeljak, 13. novembra u 9 i 30 časova predavanje u maloj Sali Skupštine opštine. 
 
Predavanje pod nazivom „Dijabetesna polineuropatija i lečenje“ održaće Ph Milena Mišić, a nakon toga planiran je edukativni razgovor sa dr Radmilom Veličković, endokrinologom u OB „Stefan Visoki“.

Pacijenti će biti u prilici da pitaju sve što ih zanima o samokontroli dijabetesa i hipoglikemiji (nizak nivo šećera u krvi), a biće im omogućena i kontrola nivoa glikemije u krvi. 

*** Dijabetesna polineuropatija je oboljenje perifernih živaca uzrokovano šećernom bolešću. Tačan uzrok nastanka dijabetične neuropatije nije još poznat, a mišljenja su različita. Komplikacije povišenog šećera u krvi, koje dovode do oštećenja nerava uključuju jedan od sledećih elemenata: poremećaj cirkulacije koji dovodi do oštećenja malih krvnih sudova, nagomilavanje masti u ćelijama koje čine nervni omotač što remeti normalnu aktivnost ovih ćelija, metaboličke poremećaje koji remete dotok belančevina, transmitera (prenosioca) i drugih hranljivih materija u distalnim (završnim) delovima nerva.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.01.2018.
Centar za kulturu Smederevo: Predavanje "Srbija- nastanak kraljevine" Dr Radivoja Radića (utorak, 19 sati)
Predavanje će biti upriličeno u okviru 29. Smederevskih svetosavskih svečanosti
Postavljeno: 22.01.2018.
Gosti na Svetog Savu u školi u Vodicama biće mališani iz "Dečjeg sela" u Sremskoj Kamenici(VIDEO)
Tradicionalno, deca i učitelji područnog odeljenja OŠ Olga Milošević će ugostiti drugare i decu bez roditeljkog staranja iz Dečjeg sela
Postavljeno: 22.01.2018.
Tri medalje za atletičare Jasenice na Otvorenom prvenstvu Beograda u dvorani
Zlatna odličja osvojili Branko Basarić i Pavle Davidović
 

 
 
Kursna lista