Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
U Gradskom pozorištu u Palanci za vikend na repertoaru gostujuća predstava "Malograđanska svadba"
Postavljeno: 30.11.2017.


U nedelju, 3. decembra u 20 sati, ansambl pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke nastupiće pred palanačkom publikom sa predstavom koja ima najveći broj nagrada na amaterskim pozorišnim festivalima u ovoj pozorišnoj sezoni.

U Gradskom pozorištu u Palanci u nedelju, 3. decembra biće izvedena predstava „Malograđanska svadba“ ansambla pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke. Predstava je rađena po tekstu Bertolda Brehta,  u režiji Radoja Čupića, a početak je zakazan u 20 časova.

Cena ulaznice je 150 dinara.

Pored pobede na Festivalu festivala u Trebinju (60. smotri najboljih dramskih amatera sa područja bivše Jugoslavije), i pored Zlatne maske za najbolje ostvarenje u celini, žiri, kojim je predsedavao reditelj Egon Savin, odlučio je da priznanje jubilarnog trebinjskog festivala za režiju dodeli Radoju Čupiću upravo za inscenaciju komada Bertolda Brehta, kao i da nagradi kolektivna igru ansambla, a „Malograđanska svadba“ je proglašena najboljom predstavom i po oceni žirija publike.

Osim toga, ovo je ujedno i predstava sa najvećim brojem nagrada na  festivalima amaterskih pozorišta u ovoj pozorišnoj sezoni. Osvojila je prvo mesto na Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli, prvo mesto na 55. Festivalu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine u Staroj Pazovi, drugu nagradu za najbolju predstavu u celini, nagrade za scensku vizuelnost i scenski pokret na festivalu "Zlatna kulisa" u Kragujevcu, nagradu za najbolju predstavu na 10. Repasaž festu u Ubu i bila je učesnik na devetim Danima pozorišta u Mrkonjić gradu.
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 16.10.2018.
Srednja škola "Žikica Damnjanović" obeležila Svetski dan hrane: Promotivna akcija u centru grada(VIDEO)
Učenici i profesori prehrambenog smera na štandu promovisali zdravu ishranu i organizovali nagradnu igru za posetioce
Postavljeno: 16.10.2018.
Predsednik opštine S. Palanka Nikola Vučen uručio Brajevu tastaturu i laptop računar Nikolini Petković
Radi se o modrenoj tehnologiji za slepe i slabovide osobe
Postavljeno: 16.10.2018.
U Velikoj Plani održava se izbor za "Miss Pomoravlja"
Program je zakazan za 19. oktobar u 20 časova
 

 
 
Kursna lista