Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Potvrđen prvi slučaj malih boginja na teritoriji opštine Smederevska Palanka
Postavljeno: 07.12.2017.


U Opštoj bolnici "Stefan Visoki" trenutno je smešteno ukupno osmoro obolelih od morbila, od kojih petoro dolazi iz Velike Plane. Dr Snežana Zlatković iz HES-a kaže da epidemiološka situacija nije zadovoljavajuća.

Juče je registrovan prvi slučaj malih boginja na teritoriji opštine Smederevska Palanka, reč je o mlađoj ženskoj osobi koja se sada nalazi u bolničkom smeštaju. 
 
Trenutno je u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ u Palanci smešteno ukupno 8 pacijenata sa potvrđenim virusom malih boginja, a 5 pacijenata dolazi iz opštine Velika Plana. 
 
„Ovo se sve dešava zato što nemamo kolektivni imunitet i zato što veliki broj dece nije vakcinisan zbog otpora roditelja. Trenutno u bolnici imamo ukupno 6 osoba na lečenju. Petoro je iz Velike Plane i to su sve osobe u rasponu godišta od ’80 do ’88“, rekla je dr Snežana Zlatković, načelnik Higijensko – epidemiološke službe Doma zdravlja u Palanci. 
 
Dr Snežana Zlatković rekla je za TV Jasenica da trenutna epidemiološka situacija u Palanci nije zadovoljavajuća i još jednom je apelovala na roditelje da vakcinišu decu jer tako jedino mogu da ih zaštite. 
 
„Kod obolelih nema komplikacija zbog blagovremenog delovanja infektologa, ali ukoliko se ovim intenzitetom nastavi ne znamo ni da li ćemo imati dovoljno kapaciteta da smestimo obolele ako epidemija krene u ovom pravcu u kome je sada“, kaže dr Snežana Zlatković. 
 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.05.2018.
Šest turističkih agencija ostaje bez licence za rad
Licence se oduzimaju agencijama koje nisu obezbedile garanciju putovanja
Postavljeno: 25.05.2018.
25. maj: Dan mladosti i rodjendan Josipa Broza Tita
Na taj dan omladina Jugoslavije nosila je štafetnu palicu koja je mesecima ranije išla kroz celu SFR Jugoslaviju i svakog 25. maja dodeljivana je tadašnjem jugoslovenskom predsedniku.
Postavljeno: 24.05.2018.
Velika Plana: Produžen rok za prihavu na javni poziv Komesarijata za izbeglice
Rok za prijavu produžen do 11. juna
 

 
 
Kursna lista