Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Osam obelelih od malih boginja u palanačkoj bolnici: Zabrana poseta bolesnicima, proglašena epidemija morbila(VIDEO)
Postavljeno: 07.12.2017.


Pacijenti su u stabilnom stanju, postoji mogućnost širanja morbila, pa su preduzete preventivne mere

Juče je registrovan prvi slučaj malih boginja na teritoriji opštine Smederevska Palanka, reč je o mlađoj ženskoj osobi koja se sada nalazi u bolničkom smeštaju, saopšteno nam je iz Higijensko – epidemiološke službe Doma zdravlja.

Trenutno je u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ smešteno ukupno 8 pacijenata sa potvrđenim virusom malih boginja i zbog toga je proglašena epidemija, od strane Zavoda za javno zudravlje Požarevac.

Na snazi je zabrana poseta bolesnicima, potvrđeno je TV Jasenici, u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Razlozi su preventivne prirode, kako bi se zaštilili bolesnici i pacijenti, kojima je imunitet slabiji.

Nadležni iz bolnice kažu da je stanje osam pacijenata stabilno, da je reč o osobama starosti od 30 do 40 godina, da su iz različitih krajeva Srbije i da postoji realna mogućnost širenja bolesti malih boginja.

Iz palanačke bolnice mole građane da poštuju odluku i da razumeju trenutnu situaciju, a upućena je i molba za hronične bolesnike, da ukoliko su u mogućnosti, odlože kontrole kod specijalista.  

Ekipa TV Jasenica je posetila OB Stefan Visoki: 

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.11.2018.
Nova pobeda i "stotka" palanačkih košarkaša na neugodnom gostovanju: Pirot- Mladost 99:103
Palančani, sa novim trenerom Igorom Sihom, ostvarili šesti trijumf u Drugoj ligi Srbije. Sjajna partija Milana Janjuševića: 36 poena i 6 trojki
Postavljeno: 17.11.2018.
Zatvoren izvor mineralne vode na Kiseljaku u Palanci zbog havarije na jednom od bunara
Kako su nas obavestili nadležni iz JKP Vodovod kvar, koji je teže prirode, i bunar su nadležnosti fabrike Palanački kiseljak i očekuje se da u ponedeljak bude saniran
Postavljeno: 16.11.2018.
OŠ "Heroj Ivan Muker": Zbog havarije na kotlu i problema sa grejanjem nastava će se od utorka i srede odvijati u prostorijama Palanačke gimnazije i MEŠ Goša
Ovakav raspored izvodjenja nastave će trajati oko 4 nedelje, jer je u toku kupovina novog kotla,za čiju je nabavku i montažu potreban taj vremenski period.
 

 
 
Kursna lista