Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
IN MEMORIAM: Ljiljana Radojković (1950-2017)
Postavljeno: 18.12.2017.


Čuvan članica streljačke družine Šuleić preminula je posle kraće bolesti

Početak decembra odneo je iz našeg grada još jednog časnog i uglednog žitelja kada je posle kraće bolesti, umrla je naša sugrađanka Ljiljana Radojković a sahrana je obavljena na starom Palanačkom groblju .

Ljiljana je rođena 19.3.1950 god. u Palanci gde je provela čitav svoj životni vek trudeći se da svojim žarom i nepresušnom životnom energijom oplemeni sebe i sve oko sebe, u čemu je dosta uspevala, što ju je činilo srećnom i dragom osobom za prijateljstvo i druženje.

Završila je prvu generaciju mašinsko- tehničke škole u Palanci 1969 god. i odmah se zaposlila u Drumskim vozilima » GOŠA« gde je provela ceo svoj radni vek i penzionisala se 2004 godine. Pored radnih rezultata odlikovala se izvanrednim talentom za streljaštvo kojim je počela da se bavi kao srednjoškolac u Streljačkoj družini »ŠULEJIĆ« , u to vreme  jednoj od najboljih ekipa u velikoj Jugoslaviji, koja je pored  ostalih vrhunskih rezultata u nizu ,1977godine bila i Prvak Jugoslavije i državni rekorder što je najveći uspeh Palanačkog Sporta uopšte.
   
U takvoj sredini Ljiljana je 10 godina vladala svim strelištima gde se pojavila i bila jedna od pet najboljih ženskih strelaca u Jugoslaviji , a počesto je iza sebe ostavljala i kolege iz muške kategorije. Više godina je bila u prva tri mesta na llisti najboljih sportista Palanke i to u veoma jakoj konkurenciji kako kolega strelaca tako i ostalih vrhunskih sportista Palanke. Početkom 90-tih se povukla iz streljaštva i posvetila  porodici i društvenom radu kome je dala pun svoj doprinos počev od »GOŠE« mesne zajednice pa do republike. Pored ostalog bila je 8 godina predsednica žena Palanke i član predsedništva žena Srbije.
    
Provela je 50 godina u sećnom braku sa svojom školskom ljubavi Tomislavom u kome su imali dve ćerke Marijanu i Jelenu,  diplomirane mašinske inženjere , i unuke Sofiju i Petra koje uspešno nastavljaju da grade bolje životne puteve dok ih Baka Ljiljana umilno gleda sa neba.
                                                          
                                               Poštovaoci najboljeg ženskog Strelca Palanke  

      


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.10.2018.
JKP Vodovod: Pušteni u rad novi bunari na Rudinama u Palanci, dodatnih 17 litara u sekundi vode za potpunu stabilizaciju u vodosnabdevanju(VIDEO)
Ukupna količina vode sa palanačkog izvorišta biće oko 103l/s, a ranije, u vreme restrikcija, je bila 51 l/s
Postavljeno: 19.10.2018.
Srednja škola "Žikica Damnjanović" iz Smederevske Palanke dobila je status međunarodne "Eko-škole"
Tim povodom učenici su bili deo mnogobrojnih aktivnosti vezanih za zaštitu životne sredine
Postavljeno: 19.10.2018.
OŠ "Nikola Tesla" u Goloboku u projektu medjunarodnog istraživanja TIMSS
Ovim istraživanjem ispituje se poznavanje matematike i prirodnih nauka u preko 60 obrazovnih sistema širom sveta.
 

 
 
Kursna lista