Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
IN MEMORIAM: Ljiljana Radojković (1950-2017)
Postavljeno: 18.12.2017.


Čuvan članica streljačke družine Šuleić preminula je posle kraće bolesti

Početak decembra odneo je iz našeg grada još jednog časnog i uglednog žitelja kada je posle kraće bolesti, umrla je naša sugrađanka Ljiljana Radojković a sahrana je obavljena na starom Palanačkom groblju .

Ljiljana je rođena 19.3.1950 god. u Palanci gde je provela čitav svoj životni vek trudeći se da svojim žarom i nepresušnom životnom energijom oplemeni sebe i sve oko sebe, u čemu je dosta uspevala, što ju je činilo srećnom i dragom osobom za prijateljstvo i druženje.

Završila je prvu generaciju mašinsko- tehničke škole u Palanci 1969 god. i odmah se zaposlila u Drumskim vozilima » GOŠA« gde je provela ceo svoj radni vek i penzionisala se 2004 godine. Pored radnih rezultata odlikovala se izvanrednim talentom za streljaštvo kojim je počela da se bavi kao srednjoškolac u Streljačkoj družini »ŠULEJIĆ« , u to vreme  jednoj od najboljih ekipa u velikoj Jugoslaviji, koja je pored  ostalih vrhunskih rezultata u nizu ,1977godine bila i Prvak Jugoslavije i državni rekorder što je najveći uspeh Palanačkog Sporta uopšte.
   
U takvoj sredini Ljiljana je 10 godina vladala svim strelištima gde se pojavila i bila jedna od pet najboljih ženskih strelaca u Jugoslaviji , a počesto je iza sebe ostavljala i kolege iz muške kategorije. Više godina je bila u prva tri mesta na llisti najboljih sportista Palanke i to u veoma jakoj konkurenciji kako kolega strelaca tako i ostalih vrhunskih sportista Palanke. Početkom 90-tih se povukla iz streljaštva i posvetila  porodici i društvenom radu kome je dala pun svoj doprinos počev od »GOŠE« mesne zajednice pa do republike. Pored ostalog bila je 8 godina predsednica žena Palanke i član predsedništva žena Srbije.
    
Provela je 50 godina u sećnom braku sa svojom školskom ljubavi Tomislavom u kome su imali dve ćerke Marijanu i Jelenu,  diplomirane mašinske inženjere , i unuke Sofiju i Petra koje uspešno nastavljaju da grade bolje životne puteve dok ih Baka Ljiljana umilno gleda sa neba.
                                                          
                                               Poštovaoci najboljeg ženskog Strelca Palanke  

      


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.04.2018.
Elektrodistribucaija: Deo Ratara bez struje u utorak od 9 do 14 sati
Razlog su radovi na elektroenergetskoj mreži
Postavljeno: 23.04.2018.
Obeležavanje Dana opštine Velika Plana od 24. do 30. aprila
Svečana sednica SO zakazana za petak, 27. april
Postavljeno: 23.04.2018.
Počinje zvanični program "Nušićevih dana" u Smederevu
Od 23. do 28. aprila traje Festivalski program
 

 
 
Kursna lista