Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
IN MEMORIAM: Ljiljana Radojković (1950-2017)
Postavljeno: 18.12.2017.


Čuvan članica streljačke družine Šuleić preminula je posle kraće bolesti

Početak decembra odneo je iz našeg grada još jednog časnog i uglednog žitelja kada je posle kraće bolesti, umrla je naša sugrađanka Ljiljana Radojković a sahrana je obavljena na starom Palanačkom groblju .

Ljiljana je rođena 19.3.1950 god. u Palanci gde je provela čitav svoj životni vek trudeći se da svojim žarom i nepresušnom životnom energijom oplemeni sebe i sve oko sebe, u čemu je dosta uspevala, što ju je činilo srećnom i dragom osobom za prijateljstvo i druženje.

Završila je prvu generaciju mašinsko- tehničke škole u Palanci 1969 god. i odmah se zaposlila u Drumskim vozilima » GOŠA« gde je provela ceo svoj radni vek i penzionisala se 2004 godine. Pored radnih rezultata odlikovala se izvanrednim talentom za streljaštvo kojim je počela da se bavi kao srednjoškolac u Streljačkoj družini »ŠULEJIĆ« , u to vreme  jednoj od najboljih ekipa u velikoj Jugoslaviji, koja je pored  ostalih vrhunskih rezultata u nizu ,1977godine bila i Prvak Jugoslavije i državni rekorder što je najveći uspeh Palanačkog Sporta uopšte.
   
U takvoj sredini Ljiljana je 10 godina vladala svim strelištima gde se pojavila i bila jedna od pet najboljih ženskih strelaca u Jugoslaviji , a počesto je iza sebe ostavljala i kolege iz muške kategorije. Više godina je bila u prva tri mesta na llisti najboljih sportista Palanke i to u veoma jakoj konkurenciji kako kolega strelaca tako i ostalih vrhunskih sportista Palanke. Početkom 90-tih se povukla iz streljaštva i posvetila  porodici i društvenom radu kome je dala pun svoj doprinos počev od »GOŠE« mesne zajednice pa do republike. Pored ostalog bila je 8 godina predsednica žena Palanke i član predsedništva žena Srbije.
    
Provela je 50 godina u sećnom braku sa svojom školskom ljubavi Tomislavom u kome su imali dve ćerke Marijanu i Jelenu,  diplomirane mašinske inženjere , i unuke Sofiju i Petra koje uspešno nastavljaju da grade bolje životne puteve dok ih Baka Ljiljana umilno gleda sa neba.
                                                          
                                               Poštovaoci najboljeg ženskog Strelca Palanke  

      


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.07.2018.
RHMZS: Upozorenje na vremenske nepogode sa obilnijim padavinama
Očekuje se da u nedelkju uveče i u ponedeljak Srbiju zahvati nevreme, sa padom temperature
Postavljeno: 20.07.2018.
JP Putevi Srbije: Dopuna za elektronsku naplatu putarine (ENP) moguća samo na vidno obeleženim saobraćajnim kanalima
Minimalan iznos je 2000 dinara, a odluka se primenjuje od 15. jula
Postavljeno: 20.07.2018.
Opštini Palanka 150 hiljada evra za učešće u projektu "Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih intergracija"
Ovu vest potvrdio je predsednik opštine Nikola Vučen, a Palanka je jedna od 15 lokalnih samouprava učesnica u projektu za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu
 

 
 
Kursna lista