Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Bivši gimnazijalci, danas uspešni mladi ljudi, održali prezentacije svojih fakulteta maturantima Palanačke gimnazije
Postavljeno: 27.12.2017.


Ovakva praksa pokazala se kao dobra i prethodnih godina pa je i u ovoj školskoj godini nastavljena. Činjenica je da su saveti studenata i njihova iskustva najdragocenije informacije za buduće brucoše.

Maturanti palanačke gimnazije uveliko razmišljaju o izboru fakulteta i visokih škola, a mnogi od njih se već aktivno pripremaju za prijemne ispite. Sa ciljem da na najbolji način pomogne učenicima da donesu pravu odluku, škola je organizovala prezentacije nekih fakulteta. Međutim, ovo nisu klasična predstavljanja tih ustanova, već uvid u njihovo funkcionisanje iz perspektive studenata koji su pored toga i bivši gimnazijalci. 

Predavači na današnjem okupljanju bile su Mirela Vatić, doktor medicine i Marija Nešović, hemijski inženjer. Obe su završile Palanačku gimnaziju i rado su se odazvale pozivu. Kažu da im je zadovoljstvo što mogu na ovakav način da pomognu maturantima pred kojima je važna životna odluka. 

Ovakva praksa pokazala se kao dobra i prethodnih godina pa je i u ovoj školskoj godini nastavljena. Činjenica je da su saveti studenata i njihova iskustva najdragocenije informacije za buduće brucoše. 

Mirelino viđenje Medicinskog fakulteta sigurno da je mnoge ohrabrilo da se odluče upravo za studije medicine, a Marijin zadatak bio je da iz studentske perspektive prikaže inženjerstvo zaštite životne sredine i perspektivnost koju ovaj profil sa sobom nosi. Pored njih, još nekoliko bivših gimnazijalaca, danas uspešnih mladih ljudi sa diplomama fakulteta , podelilo je svoja iskustva sa maturantima tokom ove nedelje. 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.07.2018.
RHMZS: Upozorenje na vremenske nepogode sa obilnijim padavinama
Očekuje se da u nedelkju uveče i u ponedeljak Srbiju zahvati nevreme, sa padom temperature
Postavljeno: 20.07.2018.
JP Putevi Srbije: Dopuna za elektronsku naplatu putarine (ENP) moguća samo na vidno obeleženim saobraćajnim kanalima
Minimalan iznos je 2000 dinara, a odluka se primenjuje od 15. jula
Postavljeno: 20.07.2018.
Opštini Palanka 150 hiljada evra za učešće u projektu "Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih intergracija"
Ovu vest potvrdio je predsednik opštine Nikola Vučen, a Palanka je jedna od 15 lokalnih samouprava učesnica u projektu za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu
 

 
 
Kursna lista