Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Apelacioni sud poništio stečaj u Goša FŠV, slučaj vraćen na ponovno odlučivanje
Postavljeno: 03.01.2018.


Apelacioni sud uvažio žalbu bivšeg dirktora Goše FŠV. Privredni sud u Požarevcu ponovo odlučuje o ovom slučaju

IMA li razloga da se u Fabriku šinskih vozila "Goša" uvede stečaj, Privredni sud u Požarevcu će ponovo odlučivati 9. januara. Apelacioni privredni sud uvažio je žalbu bivšeg direktora ove firma i poništio proglašeni stečaj. Slučaj je vraćen na ponovno odlučivanje.

Bivši zakonski zastupnik Radiša Savić podneo je žalbu uz obrazloženje da mu nije bilo omogućeno da se izjasni o stečajnim razlozima. Njega je novi vlasnik imenovao 11. novembra. Radnici, koji su štrajkovali, nisu mu dozvolili da uđe u kancelariju, a stečaj je proglaše već 16. novembra.

- Zakon nalaže dalju proceduru, a to je da do novog ročišta i ponovnog odlučivnja, u takozvanom vakuumu, imenovani stečajni upravnik se imenuje za privremenog stečajnog upravnika - objašnjava Aca Mitić, privremeni stečajni upravnik. - Zadatak je obezbeđenje imovine do konačnog rešenja. Ročište je zakazano za 9. januar. Niko ne može da pretpostavi buduće odluke suda, ali pošto je slučaj vraćen na ponovno odlučivanje, radi se o proceduralnom propustu.

Vest je stigla i do bivših zaposlenih. Čekaju novu odluku i konačan rasplet. Još im nije jasno da li odluka Apelacionog suda na bilo koji način menja njihov status
 

- Čuli smo da je ročište zakazano za januar i da je Apelacioni sud poništio stečaj. Iskreno, mi i ne znamo šta bi trebalo sada da radimo - kaže Milorad Miloradović, bivši radnik "Goše". - Pitanje je šta će sud ponovo odlučiti. Ovo povlači neka pitanja. Ja bih 31. decembra ispunio punih 38 godina radnog staža, što je važno za penziju. Ukoliko se stečaj računa od 16. novembra, onda imam 37 godina, deset meseci i 16 dana. Od toga četiri godine smo radili, ali nam poslodavac nije uplaćivao staž. Od proglašenja stečaja, neke kolege su dobile rešenje da su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavnje. Neki su dobili naknadnu. Neki nisu ni rešenje, niti naknadu.

"Goša" radnicima i državi duguje oko sedam miliona evra. U stečaj je uvedena zbog duga od 400.000 evra, koji je zemunska firma "AA kapital konslating 201 7" otkupila od slovačkog ŽOS "Zvolena", ćerke firme nekadašnjeg vlasnika ŽOS "Trnava".

 

ZAVRŠAVAJU UGOVORENO

U "GOŠI" proizvodnja nije potpuno zaustavljena. U halama i dalje radi oko 70 bivših radnika. Završavaju ugovorene poslove. U momentu odluke Privrednog suda u Požarevcu, u "Goši" je radilo 326 zaposlenih. Radni odnos im je prestao proglašenjem stečaja.

IZVOR: NOVOSTI.RSPoslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.08.2019.
OŠ HIM u Palanci u projektu "2000 digitalnih učionica"
U toku je obuka za nastavno osoblje
Postavljeno: 24.08.2019.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog teških telesnih povreda
Uhapšen A.J. iz Beograda
Postavljeno: 24.08.2019.
U Velikoj Orašju svečano otkriverna tabla sa natpisom povodom 150 godina Oraškog sreza(VIDEO)
1869. godine proglašen Oraški srez, a Veiko Orašje bilo sedište sreza do 1944. godine
 


 
 
Kursna lista