Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Jak zemljotres na severu Crne Gore: Blaži potres osetio se i u višespratnicama u Beogradu, Šumadiji i Palanci
Postavljeno: 04.01.2018.


Izuzetno jak zemljotres jačine 5.2 stepeni Rihtera, što odgovora epicentralnom intezitetu od VII stepeni Merkalijeve skale, potresao je u 11.46 sati celu Crnu Goru, posebno sever države, ali se osetio i gotovo u celom regionu. Kako je saopštio Seizmološki zavod Crne Gore epicentar je bio u blizini Plava. U Srbiji blaži potres

Jak zemljotres, magnitude 5,3 po Rihteru zabeležen je danas na tromeđi Srbije, Crne Gore i Albanije, a osetio se i do Beograda, rečeno je Tanjugu u Seizmološkom zavodu.


Epicentar zemljotresa, koji se desio u 11.46, bio je na teritoriji Crne Gore. Izuzetno jak zemljotres jačine 5.2 stepeni Rihtera, što odgovora epicentralnom intezitetu od VII stepeni Merkalijeve skale, potresao je u 11.46 sati celu Crnu Goru, posebno sever države, ali se osetio i gotovo u celom regionu.

Kako je saopštio Seizmološki zavod Crne Gore epicentar je bio u blizini Plava, na planini Visitor, na dubini od 14 kilometara. Deset minuta kasnije na istoj lokaciji zabeležen je novi zemljotres jačine tri stepena po Rihterovoj skali.

Prema Seizmološkom zavodu, na području Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju, zemljotres nije izazvao nikakve štete. Na sajtu zavoda navedeno je da je potres magnitude 1.9 po Rihteru pogodio oblast Kosovske Mitrovice.

Potres osetio se i u jugozapadnoj Srbiji, a najsevernija tačka gde se potres osetio je Novi Beograd.

Kako smo saznali blagi potres se mogao osettiti i u Šumadiji, pa i u Palanci samo u višespratnicama, na poslednjim spratovima zgrada.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.10.2018.
Održana peta sednica Skupštine opštine S. Palanka
Svih 39 tačaka dnevnog reda je usvojeno. Usvojene odluke o ukidanju Centra za razvoj sporta i Opštinske turističke organizacije, kao i o pokretanju postupka likvidacije JKP Pijace, zelenilo i čistoća
Postavljeno: 15.10.2018.
U palanačkom Domu zdravlja počela vakcinacija protiv sezonskoig gripa(VIDEO)
Ova ustanova raspolaže sa 1.500 doza vakcina. Vakcinacija se obavlja u svim ambulantama Doma zdravlja
Postavljeno: 15.10.2018.
Učenici OŠ "Đorđe Jovanović" iz Selevca danas prisustvuju svečanoj dodeli nagrada u Ruskom domu
Njihov film "Jezik moje majke" je nagrađen prvim mestom.
 

 
 
Kursna lista