Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Jak zemljotres na severu Crne Gore: Blaži potres osetio se i u višespratnicama u Beogradu, Šumadiji i Palanci
Postavljeno: 04.01.2018.


Izuzetno jak zemljotres jačine 5.2 stepeni Rihtera, što odgovora epicentralnom intezitetu od VII stepeni Merkalijeve skale, potresao je u 11.46 sati celu Crnu Goru, posebno sever države, ali se osetio i gotovo u celom regionu. Kako je saopštio Seizmološki zavod Crne Gore epicentar je bio u blizini Plava. U Srbiji blaži potres

Jak zemljotres, magnitude 5,3 po Rihteru zabeležen je danas na tromeđi Srbije, Crne Gore i Albanije, a osetio se i do Beograda, rečeno je Tanjugu u Seizmološkom zavodu.


Epicentar zemljotresa, koji se desio u 11.46, bio je na teritoriji Crne Gore. Izuzetno jak zemljotres jačine 5.2 stepeni Rihtera, što odgovora epicentralnom intezitetu od VII stepeni Merkalijeve skale, potresao je u 11.46 sati celu Crnu Goru, posebno sever države, ali se osetio i gotovo u celom regionu.

Kako je saopštio Seizmološki zavod Crne Gore epicentar je bio u blizini Plava, na planini Visitor, na dubini od 14 kilometara. Deset minuta kasnije na istoj lokaciji zabeležen je novi zemljotres jačine tri stepena po Rihterovoj skali.

Prema Seizmološkom zavodu, na području Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju, zemljotres nije izazvao nikakve štete. Na sajtu zavoda navedeno je da je potres magnitude 1.9 po Rihteru pogodio oblast Kosovske Mitrovice.

Potres osetio se i u jugozapadnoj Srbiji, a najsevernija tačka gde se potres osetio je Novi Beograd.

Kako smo saznali blagi potres se mogao osettiti i u Šumadiji, pa i u Palanci samo u višespratnicama, na poslednjim spratovima zgrada.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.07.2018.
RHMZS: Upozorenje na vremenske nepogode sa obilnijim padavinama
Očekuje se da u nedelkju uveče i u ponedeljak Srbiju zahvati nevreme, sa padom temperature
Postavljeno: 20.07.2018.
JP Putevi Srbije: Dopuna za elektronsku naplatu putarine (ENP) moguća samo na vidno obeleženim saobraćajnim kanalima
Minimalan iznos je 2000 dinara, a odluka se primenjuje od 15. jula
Postavljeno: 20.07.2018.
Opštini Palanka 150 hiljada evra za učešće u projektu "Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih intergracija"
Ovu vest potvrdio je predsednik opštine Nikola Vučen, a Palanka je jedna od 15 lokalnih samouprava učesnica u projektu za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu
 

 
 
Kursna lista