Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Mališani u vrtiću "Petar Pan" dobili biblioteku!
Postavljeno: 10.01.2018.


Ideja je potekla od vaspitača, a uz pomoć Saveta roditelja ona je vrlo brzo i realizovana.

Mališani u vrtiću „Petar Pan“ od sada na raspolaganju imaju biblioteku. Ideja da se u ovkiru objekta napravi kutak za čitanje potekla je od vaspitača, a onda je usledila i podrška same ustanove, Saveta roditelja i prijatelja Predškolske ustanove.
 
„Želeli smo da malo drugačije struktuiramo ovaj prostor, naročito u holu, pa smo se dogovorili da ga malo oplemenimo drugačijim sadržajima i odlučili smo da to bude jedna zajednička biblioteka za decu svih uzrasta“, rekla je Snežana Petrović, rukovodilac vrtića „Petar Pan“. 
 
Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“ sve predloge koji se odnose na poboljšanje uslova u vrtićima i kvalitetnije sadržaje koji se najmlađima mogu ponuditi, prihvata i podržava. Tako je bilo i ovog puta.
 
„Prvi kontakt sa kjiigom je od velikog značaja jer se razvija njihova emocionalna inteligencija i inteligencija uopšte, a razvijaju i maštu. Ovo su uradili vaspitači sa roditeljima i to je za svaku pohvalu. Pomogla nam je i lokalna samouprava, odnosno Privremeni organ kupovinom polica za knjige“, kaže Gordana Janojlić, direktor PU „Čika Jova Zmaj“. 
 
Savet roditelja je, takođe, jedan od aktera u čitavoj akciji. Iako kažu da predlozi dolaze od vaspitača, kako i treba da bude, oni su tu da učine sve što mogu da se ideja pretvori u konkretne poteze. 
 
„Mi smo od početka ove radne godine uradili dosta stvari, od ulazne kapije, stepeništa, oslikavanja zida za koje smo dobili mnogo pohvala, do osvežavanja sprava u dvorištu i krečenja fasade jednog dela vrtića. I naravno, na proleće Savet nastavlja sa radom. Imamo još jedan deo vrtića gde su jaslice koji želimo da osvežimo i unutrašnjost vrtića“, kaže Tamara Gajić, predsednik Saveta roditelja. 
 
Ovo je samo početak oplemenjivanja prostora gde mališani provde veliki deo svog vremena. I za naredne mesece najavljuju se brojni projekti o kojima će više govoriti kada budu realizovani. 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.10.2018.
JKP Vodovod: Pušteni u rad novi bunari na Rudinama u Palanci, dodatnih 17 litara u sekundi vode za potpunu stabilizaciju u vodosnabdevanju(VIDEO)
Ukupna količina vode sa palanačkog izvorišta biće oko 103l/s, a ranije, u vreme restrikcija, je bila 51 l/s
Postavljeno: 19.10.2018.
Srednja škola "Žikica Damnjanović" iz Smederevske Palanke dobila je status međunarodne "Eko-škole"
Tim povodom učenici su bili deo mnogobrojnih aktivnosti vezanih za zaštitu životne sredine
Postavljeno: 19.10.2018.
OŠ "Nikola Tesla" u Goloboku u projektu medjunarodnog istraživanja TIMSS
Ovim istraživanjem ispituje se poznavanje matematike i prirodnih nauka u preko 60 obrazovnih sistema širom sveta.
 

 
 
Kursna lista