Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
Održan šahovski "Memorijal Slobodan Martinović- Šoća" u Palanci: Velemajstor Miroslav Marković pobednik turnira
Postavljeno: 13.01.2018.


Učestvovalo 139 šahista, od najmlađih do vrhunskih velemajstora. Lik i delo legendarnog Šoće ne blede

Slobodan Martinović- Šoća, legendarni velemajstor i veliko ime palanačkog, srpskog u jugoslovenskog šaha, je preminuo pre tri godine, ali njegov lik i delo ne blede i ne zaboravljaju se. Naprotiv. To je potvrdio i treći memorijalni brzopotezni  turnir, koji nosi ime čuvenog Šoće, ljudske i šahovske gromade.

U svečanoj sali "Megamarketa", koja je bila tesna da primi sve ljubitelje šaha i poštovaoce legendarnog velemajstora, održan je treći "Memorijal Slobodan Martinović- Šoća". Organizovali su ga ŠK Jasenica, njegova porodica, generalni sponzor "Maximedia group", pod pokroviteljstvom SO S. Palanka. Bilo je čak 139 učesnika, od najmlađih, preko vrhunskih velemajstora, do dokazanih veterana.

Svečano otvaranje protkano dubokim emocijama, uz sećanje na Šoćin život, podvige, prijateljstva i dobrotu. Govorili su njegov sin Stevan Martinović, profesor Dragan Joković, glavni sudija Nebojša Baralić, novinar RTS-a i Šoćin učenik Marko Maksimović i još jedan Martinovićev pulen Vlastimir Stojanović. Memorijal je otvorila i povukla prvi potez intermajstor Dragica Lazarević, kuma porodice Martinović.

Partije "cugera" bila su izuzetno zanimljive i bukvalno je poslednje kolo odlučilo pobednika. To je velemajstor iz Leskovca Miroslav Marković, koji je u direktom duel savladao prošlogodišnjeg pobednika velemajstora Branka Damljanovića. Osvojio je 10,5 poena iz 13 partija.

Drugo mesto osvojio je velemajstor Danilo Milanović, treći je velemajstor Siniša Dražić, četvrti velemajstor Miodrag Savić, peti velemajstor Miodrag Perunović, šesti velemajstor Branko Damljanović, a sedmi majstorski kandidat Uroš Svetanović. Svi su sakupili po 9,5 poena, ali je o plasmanu odlučivao "Buholc".

Po 9 poena su sakupili osmi velemajstor Dejan Pikula, deveti intermajstor Zoran Arsović, deseti intermajstor Goran Todorović, jedanaesti FIDE majstor Mirko Livaja itd.

Od palanačkih šahista intermajstor Nebojša Ristić je 15. sa 8,5 poena, intermajstor Dejan Maksimović je 17. sa 8,5 poena, Bođidar Ugrenović je 21. sa 8,5 poena, velemajstor Nenad Ristić je 25. sa 8 poena itd.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 14.12.2018.
ŽKK Sistem domaćin turnira u mini basketu za devojčice u Palanci (nedelja, 9.30 sati)
Turnir se igra u okviru takmičenja KS CS
Postavljeno: 13.12.2018.
Palančanka Tijana Dimić osvojila zlatnu medalju u trci na 1.000 metara na mitingu budućih šampiona u Beogradu
Talentovana atletičarka i doskorađnja članica Jasenice zablistala u debitantskom nastupu u novom klubu Moravi iz Ćuprije
Postavljeno: 13.12.2018.
Apel JP “Putevi Srbije” zbog najave formiranja snežnog pokrivača i ledene kiše tokom noći između petka i subote, 14/15. decembar
JP ,,Putevi Srbije” još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni u vožnji, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju saobraćajnu signalizaciju, posebno ograničenja brzine.
 

 
 
Kursna lista