Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
Održan šahovski "Memorijal Slobodan Martinović- Šoća" u Palanci: Velemajstor Miroslav Marković pobednik turnira
Postavljeno: 13.01.2018.


Učestvovalo 139 šahista, od najmlađih do vrhunskih velemajstora. Lik i delo legendarnog Šoće ne blede

Slobodan Martinović- Šoća, legendarni velemajstor i veliko ime palanačkog, srpskog u jugoslovenskog šaha, je preminuo pre tri godine, ali njegov lik i delo ne blede i ne zaboravljaju se. Naprotiv. To je potvrdio i treći memorijalni brzopotezni  turnir, koji nosi ime čuvenog Šoće, ljudske i šahovske gromade.

U svečanoj sali "Megamarketa", koja je bila tesna da primi sve ljubitelje šaha i poštovaoce legendarnog velemajstora, održan je treći "Memorijal Slobodan Martinović- Šoća". Organizovali su ga ŠK Jasenica, njegova porodica, generalni sponzor "Maximedia group", pod pokroviteljstvom SO S. Palanka. Bilo je čak 139 učesnika, od najmlađih, preko vrhunskih velemajstora, do dokazanih veterana.

Svečano otvaranje protkano dubokim emocijama, uz sećanje na Šoćin život, podvige, prijateljstva i dobrotu. Govorili su njegov sin Stevan Martinović, profesor Dragan Joković, glavni sudija Nebojša Baralić, novinar RTS-a i Šoćin učenik Marko Maksimović i još jedan Martinovićev pulen Vlastimir Stojanović. Memorijal je otvorila i povukla prvi potez intermajstor Dragica Lazarević, kuma porodice Martinović.

Partije "cugera" bila su izuzetno zanimljive i bukvalno je poslednje kolo odlučilo pobednika. To je velemajstor iz Leskovca Miroslav Marković, koji je u direktom duel savladao prošlogodišnjeg pobednika velemajstora Branka Damljanovića. Osvojio je 10,5 poena iz 13 partija.

Drugo mesto osvojio je velemajstor Danilo Milanović, treći je velemajstor Siniša Dražić, četvrti velemajstor Miodrag Savić, peti velemajstor Miodrag Perunović, šesti velemajstor Branko Damljanović, a sedmi majstorski kandidat Uroš Svetanović. Svi su sakupili po 9,5 poena, ali je o plasmanu odlučivao "Buholc".

Po 9 poena su sakupili osmi velemajstor Dejan Pikula, deveti intermajstor Zoran Arsović, deseti intermajstor Goran Todorović, jedanaesti FIDE majstor Mirko Livaja itd.

Od palanačkih šahista intermajstor Nebojša Ristić je 15. sa 8,5 poena, intermajstor Dejan Maksimović je 17. sa 8,5 poena, Bođidar Ugrenović je 21. sa 8,5 poena, velemajstor Nenad Ristić je 25. sa 8 poena itd.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 26.09.2018.
Radionica "Razvijanje tolerancije" u OŠ "Milija Rakić" u Mramorcu
Učenici 2., 3. i 4. razreda su kroz glumu pokazali prvacima kao i svojim vršnjacima modele ponašanja u različitim situacijama.
Postavljeno: 26.09.2018.
Poraz košarkašica palanačkog Sistema u utakmici Kupa Srbije od Radničkog iz Kragujevca
Palančanke poražene rezultatom 86:57
Postavljeno: 26.09.2018.
"Vašaraijada" u svim vrtićima PU "Čika Jova Zmaj"
Program, priredba, izložbe radopva i radionice u znaku Krstovdanskog vašara
 

 
 
Kursna lista