Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Zemljoradnička zadruga Azanja i njeni saradnici šalju pomoć Srbima na Kosovu!
Postavljeno: 24.01.2018.


U saradnji sa Zadružnim savezom Srbije, a uz podršku uspešnih lokalnih privrednika, azanjska zemljoradnička zadruga poslaće na Kosovo pet umatičenih ovaca i 2000 tovnih pilića.

Nakon što je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić bio u poseti Kosovu i Metohiji posle ubistva Olivera Ivanovića i nakon njegovog razgovora sa građanima, Zemljoradnička zadruga Azanja organizovala je, u saradnji sa Zadružnim savezom Srbije i brojnim poslovnim saradnicima, pomoć za Srbe na Kosovu. 
 
Milanu Kovačeviću (25), mladiću iz sela Suvo Grlo kraj Srbice, koji je na sastanku Srba iz ovog kraja sa predsednikom Srbije razgovarao i ispričao svoju tužnu priču, biće poslato ukupno pet umatičenih ovaca, od kojih će po jednu donirati „Vesna sokovi“ iz Azanje, preduzeće „Mikros Union“, Zadružni savez Srbije, preduzeće „Agro Rođa“ i Zemljoradnička zadruga Azanja. 
 
Pored toga, i firma „Robins“ iz Glibovca doniraće dve hiljade tovnih pilića koje će poslati na Kosovo i Metohiju kao pomoć našem narodu koji tamo godinama živi u veoma teškim uslovima. 
 
U prostorijama Zemljoradničke zadruge Azanja, juče je održan sastanak na kome su svi učesnici u ovoj akciji potpisali Saglasnosti za donaciju Srbima na Kosovu i Metohiji, koje će biti poslate predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, Zadružnom savezu Srbije i Vladi Srbije. 
 
Nakon što zahtev bude odobren može se očekivati da ideja u vrlo kratkom roku bude i realizovana, a pomoć poslata. 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.10.2018.
Održana peta sednica Skupštine opštine S. Palanka
Svih 39 tačaka dnevnog reda je usvojeno. Usvojene odluke o ukidanju Centra za razvoj sporta i Opštinske turističke organizacije, kao i o pokretanju postupka likvidacije JKP Pijace, zelenilo i čistoća
Postavljeno: 15.10.2018.
U palanačkom Domu zdravlja počela vakcinacija protiv sezonskoig gripa(VIDEO)
Ova ustanova raspolaže sa 1.500 doza vakcina. Vakcinacija se obavlja u svim ambulantama Doma zdravlja
Postavljeno: 15.10.2018.
Učenici OŠ "Đorđe Jovanović" iz Selevca danas prisustvuju svečanoj dodeli nagrada u Ruskom domu
Njihov film "Jezik moje majke" je nagrađen prvim mestom.
 

 
 
Kursna lista