Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Optužbe na račun Gradonačelnice Smedereva prevazilaze lokalne okvire
Postavljeno: 19.02.2018.


Kako navode mediji, optužbe na račun Dr Jasne Avramović da preti i vrši pritisak na odbornike mogle bi se naći pred resornim Ministarstvom

tužbe koje se poslednjih nekoliko nedelja u javnosti iznose protiv gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović prevazišle su okvire lokalne politike i mogle bi biti predmet rasprave pred državnim organima. 

Nisu u pitanju brojne afere sa "finansijskim efektima", nego tvrdnja da dr Avramović u svom kabinetu saslušava gradske odbornike, objavio je portal ePodunavlje i navodi da im preti  pokušava da privatizuje vlast u Smederevu.

Nije tajna, piše ePodunavlje, da nekoliko odborničkih grupa sakuplja potpise za vanrednu sednicu Skupštine grada Smedereva. Tvrde da su već okupili dovoljno istomišljenika da se dr Avramović uskrati poverenje. U prilog svom zahtevu navode afere i pozivaju državne organe da reaguju. Niti Dr Avramović niti iko iz njenog okruženja nisu javno opovrgli navedene optužbe, iako se neke od njih mere stotinama miliona dinara i ozbiljnim zloupotrebama službenog položaja.  

Za razliku od tih afera, kojima bi trebalo da se bave tužilac i policija, a ne čaršija i političari, optužba da dr Avramović u kabinetu Gradske kuće saslušava odbornike, preti im, fotografiše ih i prikuplja podatke o njima i njihovim porodicama, mora da bude predmet interesovanja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u tektsu ePodunavlja.

 Redakciji ePodunavlja javio se određeni broj odbornika i članova udruženja građana, a jedno od njihovih svedočenja prenosimo i javno.

- Po gradu me slikaju Jasnini paparaci. Jasmina Vojinović je pokazivala velike urađene fotografije Dragani Medić. Na fotografiji smo ja i N.P., a pored fotografija su i kucani lični podaci: Ime, prezime, adresa, datum rođenja, radno mesto, članovi porodice... Pozivaju osobe u kabinet na informativne razgovore, vrše istražne radnje i prete. Pokazuju urađene fotografije i podatke o pojedincima, čak i imena dece, u koju školu idu. Kao da su udbaši, kaže jedan od naših sagovornika čije ime je poznato redakciji.

Redakcija regionalnog informativnog portala ePodunavlje zatražiće zvaničan odgovor gradonačelnice dr Jasne Avramović na iznete tvrdnje, ali i sagovornike u tužilaštvu i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Jer, ovo nije jedna od tema zanimljivih za medije, ovo je ukazivanje na dešavanja posle kojih u Smederevu više ništa neće biti kao što je bilo.

Izvor: ePodunavlje
Foto: telegraf.rs
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.06.2018.
Bokser Goše Dušan Janjić u reprezentaciji Srbije na Mediteranskim igrama u Španiji!
Talentovani Palančanin sa još trojicom boksera biće učesnik velikog takmičenja
Postavljeno: 23.06.2018.
Predstava "Kokoška" palanačkog Gradskog pozorišta pobednik Republičkog festivala amaterskih pozortišta Srbije u Kuli
Predstava u režiji Pavla Jozića dobila ukupno 5 nagrada na prestižnoj 60. po redu manifestaciji
Postavljeno: 22.06.2018.
Donacija Instituta za kukuruz za ugrožena domaćinstva od nevremena dopermljena u Lozovik
Donacija obuhvata 1400 setvenih jedinica kukuruza
 

 
 
Kursna lista