Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Optužbe na račun Gradonačelnice Smedereva prevazilaze lokalne okvire
Postavljeno: 19.02.2018.


Kako navode mediji, optužbe na račun Dr Jasne Avramović da preti i vrši pritisak na odbornike mogle bi se naći pred resornim Ministarstvom

tužbe koje se poslednjih nekoliko nedelja u javnosti iznose protiv gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović prevazišle su okvire lokalne politike i mogle bi biti predmet rasprave pred državnim organima. 

Nisu u pitanju brojne afere sa "finansijskim efektima", nego tvrdnja da dr Avramović u svom kabinetu saslušava gradske odbornike, objavio je portal ePodunavlje i navodi da im preti  pokušava da privatizuje vlast u Smederevu.

Nije tajna, piše ePodunavlje, da nekoliko odborničkih grupa sakuplja potpise za vanrednu sednicu Skupštine grada Smedereva. Tvrde da su već okupili dovoljno istomišljenika da se dr Avramović uskrati poverenje. U prilog svom zahtevu navode afere i pozivaju državne organe da reaguju. Niti Dr Avramović niti iko iz njenog okruženja nisu javno opovrgli navedene optužbe, iako se neke od njih mere stotinama miliona dinara i ozbiljnim zloupotrebama službenog položaja.  

Za razliku od tih afera, kojima bi trebalo da se bave tužilac i policija, a ne čaršija i političari, optužba da dr Avramović u kabinetu Gradske kuće saslušava odbornike, preti im, fotografiše ih i prikuplja podatke o njima i njihovim porodicama, mora da bude predmet interesovanja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u tektsu ePodunavlja.

 Redakciji ePodunavlja javio se određeni broj odbornika i članova udruženja građana, a jedno od njihovih svedočenja prenosimo i javno.

- Po gradu me slikaju Jasnini paparaci. Jasmina Vojinović je pokazivala velike urađene fotografije Dragani Medić. Na fotografiji smo ja i N.P., a pored fotografija su i kucani lični podaci: Ime, prezime, adresa, datum rođenja, radno mesto, članovi porodice... Pozivaju osobe u kabinet na informativne razgovore, vrše istražne radnje i prete. Pokazuju urađene fotografije i podatke o pojedincima, čak i imena dece, u koju školu idu. Kao da su udbaši, kaže jedan od naših sagovornika čije ime je poznato redakciji.

Redakcija regionalnog informativnog portala ePodunavlje zatražiće zvaničan odgovor gradonačelnice dr Jasne Avramović na iznete tvrdnje, ali i sagovornike u tužilaštvu i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Jer, ovo nije jedna od tema zanimljivih za medije, ovo je ukazivanje na dešavanja posle kojih u Smederevu više ništa neće biti kao što je bilo.

Izvor: ePodunavlje
Foto: telegraf.rs
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.09.2018.
U nedelju, 23. septembra, na Gradskom trgu u Smederevu će se održati Guitar Art Day
U okviru ove akcije ćebiti realizovani koncert Kreativnog Kursa gitare, kao i koncert Bojana Ivanovskog poznatog pod pseudonimom JOBY
Postavljeno: 20.09.2018.
U Velikoj Plani održano je akmičenje u paraolimpijskoj igri boćanje dece i mladih sa smetnjama i invaliditetom i dece i mladih bez invaliditeta
Sprovođenje inkluzivnih sportskih aktivnosti za decu i izgradnja terena za boćanje za decu deo su projekta “Sport, inkluzija i boćanje” koji predstavlja integralni deo projekta "Sport za sve"
Postavljeno: 20.09.2018.
Bokser Goše Momčilo Janjić na pripremema juniorske reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo
Mladi Palančanin na reprezentativnim pripremama u Banji Koviljači
 

 
 
Kursna lista