Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Smederevske novine: Sve neistine gradonačelnice Avramović
Postavljeno: 26.02.2018.


U tekstu "Smedervskih novina", povodom događaja na poslednjoj sednici Skupštine grada Smedereva se komentariše ponašanje i odluke gradonačelnice Dr Jasne Avramović:

"Poslednju sednicu Skupštine grada održanu u ponedeljak, obeležili su prekid i pauza zbog nedostatka kvoruma, a nastavak zasedanja i usvajanje odluka, omogućen je samo i isključivo nakon konsultacija predstavnika gradskih odbora SNS-a i SPS-a. Zbog toga su, nakon dogovora i nastavka rada lokalnog parlamenta, svi bili zbunjeni nekakvim aplauzom od strane odbornika koji umesto gradskom odboru SNS-a daju podršku gradonačelnici Jasni Avramović, i koji su se, neposredno pre nastavka sednice, u Plavoj sali Gradske uprave častili prasećim i jagnjećim pečenjem, a da nisu imali pojma šta se za to vreme dešavalo van prostorije u kojoj su se nalazili.

Po saznanjima „Smederevskih novina“ do takvog iracionalnog gesta došlo je posle gradonačelnicinih nesitinitih tvrdnji već pomenutim odbornicima da se upravo vratila iz Beograda i da je „sve sredila“, te da je „naređeno svim odbornicima direktno iz Beograda“ da moraju u 15 časova da dođu na sednicu i glasaju za predložene tačke dnevnog reda?!
Da je reč o nesitini, osim saznanja našeg portala da je gradonačelnica džaba „bila put“ i da je tog dana niko iz vrha SNS-a nije primio, govori i činjenica da je još u 13 časova potpredsednik Skupštine grada Branče Stojanović u izjavi novinarima najavio da će, zbog izuzetne važnosti, sednica biti nastavljena u 15 časova i tačke dnevnog reda biti usvojene.
Takođe je nesitina da, kako gradonačelnica tvrdi, odbornici iz redova SNS-a koji nisu prisustvovali prepodnevnom delu sednice „šuruju“ sa socijalistima, koji pak, hoće da je „sruše“. Istina je da su se dva gradska odbora SPS-a i SNS-a dogovorila da politički život u gradu institucionalizuju kroz saradnju svoja dva najviša politička tela na lokalnom nivou, a to su lokalni stranački odbori, i da prekinu praksu da odluke o funkcionisanju grada donose pojedinci u kabinetu. Postavlja se pitanje koga su predstavljali odbornici prisutni u sali (oni koji su aplaudirali masnim rukama,ah,od pečenja..), ako ne poštuju stav gradskog odbora stranke na čijoj su listi izabrani, i za koga oni rade.
Još jedna u nizi neistina kojom se gradonačelnica „hvali“ jeste da njena ostavka na mesto povrenika gradskog odbora nije prihvaćena?! Ako je tako, zašto onda ona ne vodi sastanke gradskog odbora SNS-a u poslednjih nekoliko meseci, već to radi trojno povereništvo?
I poslednja „novost“ koju „plasira“ gradonačelnica, inače poznata po iznošenju neistina, jeste da ima Vučićevu podršku, ali da „neki hoće da je ruše“?! Ako je ovo „podrška“ kako li tek izgleda kad podrške nema. Uostalom i ja mogu da kažem da imam Vučićevu podršku, ako se zalažem da npr. Gradski odbor donosi odluke vezane za funkcionisanje grada umesto par pojedinaca, koji grad tretiraju kao privatnu prćiju, a svaki potez Gradske uprave kriju kao državnu tajnu. Uostalom i sam Vučić je, pre samo četiri dana rekao, citiram: „Pozivam sve političare u Srbiji, iz vlasti i iz opozicije, da novinarima omoguće da nesmetano rade, da se svi zajedno borimo za njihova prava”. Da, nažalost, još uvek aktuelnu gradonačelnicu, to ne zanima. Jer, da zaista sprovodi politiku Aleksandra Vučića, ne bi morala tako grčevito da se krije iza njegovog imena. I ne bi ćutala. A zaćutala je."

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 24.03.2019.
U SC Kolonija 111421 u Palanci održan završni turnir Prvenstva Srbije Mini maksi lige za devojčice 2006. godišta
Prvak Srbije je ekipa Zemuna
Postavljeno: 24.03.2019.
U OŠ Olga Milošević u Palanci održan seminar za nastavnike iz tri palanačke škole o preduzetničkim aktivnostima u nastavi
Seminar pod patronatom Ministarstva prosvete održan za nastavnike iz OŠ Olga milošević, OŠ HIM i OŠ HRŠ
Postavljeno: 24.03.2019.
Održano Prvenstvo Srbije i "Memorijal prof. Pavlovića" za šarplanince u Palanci
103 učesnika i zemlje i inostranstva. Organizator OKD Palanka
 

 
 
Kursna lista