Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Održana sednica Štaba za vanredne situacije u Palanci (VIDEO)
Postavljeno: 26.02.2018.


Opštinski Štab zasedao zbog izuzetno loših vremenskih uslova i ledenog talsa. Stanje je redovno i prati se situacija

Štab za vanredne situacije Opštine Smederevska Palanka održao je danas sednicu, kojom je predsedavao komandant Štaba, Nikola Vučen. U okviru dnevnog reda razmatrana je aktuelna situacija na podučju Opštine, a predložene su i mere koje treba preduzeti tokom trajanja prognoziranog hladnog talasa.

Prema izveštaju, koji su podneli članovi Štaba, predstavnici preduzeća «Niskogradnja», Bolnice «Stefan Visoki», Doma zdravlja, Elektromorave, Vodovoda, Veterinarske inspekcije, Vodoprivrede AD, Vatrogasno-spasilačke jedinice, Centra za socijalni rad, osnovnih i srednjih škola – stanje je uglavnom redovno. 

U OŠ «Heroj Ivan Muker» juče je bilo problema sa kotlom za grejanje, ali će taj problem biti prevaziđen tokom današnjeg dana, a od svih škola na teritoriji Opštine samo su u Osnovnoj školi «Radomir Lazić» u Azanji danas skraćeni časovi.

Na sastanku je dogovoreno da narednih dana, do okončanja hladnog talasa, bude pojačan nadzor socijalno ugroženih stanovnika, naročito staračkih domaćinstava u zabačeniom delovima Opštine, radi eventulanog zbrinjavanja ovih lica, ukoliko se za to ukaže potreba. 

U okviru druge tačke dnevnog reda, usvojen je Izveštaj o radu Štaba za 2017. godinu. 

Pod tačkom razno, komandant Štaba, Nikola Vučen, informisao je članove o aktuelnom problemu u vezi sa iznošenjem smeća. Iako je uredno pozvan, na današnji sastanak ipak nije došao predstavnik firme Por Verner Veber. 

Budući da rukovodstvo Opštine, uprkos nastojanjima, nije u prilici da sa predstavništvom ove firme uspostavi adekvatnu komunikaciju, odlučeno je da Opština uputi dopis sedištu Por Verner Vebera, koje se nalazi u Austriji, jer je, zbog trenutnog stanja, Opština potencijalno izložena ekološkoj katastrofi.

Današnjem sastanku prisustvovao je i Nenad Jocić, načelnik Odeljenja Sektora za vanredne situacije u Smederevu.

 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.03.2019.
Danas su Mladenci
Ovaj praznik slave supružnici u prvoj godini braka koji su se venčali posle 22. marta prethodne godine
Postavljeno: 22.03.2019.
Danas je Svetski dan voda
Ovogodišnji slogan je "Odgovor je u prirodi"
Postavljeno: 21.03.2019.
Učenici OŠ "HIM" postigli značajne rezultate na Okružnom takmičenju u šahu
Ovim uspehom plasirali su se na Državno prvenstvo u šahu
 

 
 
Kursna lista