Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Nikola Vučen ugostio kolačare i predstavnike Romske zajednice i najavio pomoć u obeležavanju slave- Bibije(VIDEO)
Postavljeno: 02.03.2018.


Lokalna samouprava će pomoći u obeležavnju romske slave u Palanci

Velika slava Roma- Bibija će se obeležiti u petak, 9. marta. Predstvnici romske zajednice u Palanci i kolačari ove slave bili su gosti predsednika Privremenog organa Opštine, Nikole Vučena.

Dogovorena je konkretna finansijska i organiziaciona pomoć lokalne samouprave u obeležavanju Bibijake, a čelnik Privremenog organa je najavio da će se i u narednom periodu ažurnije i konkretnije rešavati sva pitanja i problemi Roma u Palanci, kao i njihovo uključivanje u sve društvene sfere. Istakao je da će biti otvorene dve Kancelarije za romska pitanja, jedna u prostorijama Opštinske uprave, a druga u centru grada.

Zdravka Simić je u ime Centra za razvoj romske zajednice "Amaro Drom" naglasila da je ovo prvi put da čelnici lokalne samouprave ugoste kolačare uoči Bibije i da pružaju značajnu pomoć u organizaciiji. Ona je potvrdila da očekuje konkretnu podršku u svim pitanjima uključivanja Roma u ravnopravan status sa ostalim građanima.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.03.2018.
ePodunavlje: VANDALI I UNIŠTITELJI: Kenini ljubimci cepali plakate SNS u Azanji
Postavljeno: 17.03.2018.
ePodunavlje: Smederevska Palanka zasvetlela posle godina teškog Keninog mraka
Postavljeno: 16.03.2018.
ePodunavlje: UDOVIČIĆ: Lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Smederevsku Palanku - Srpska napredna stranka" pobeđuje na izborima!
 

 
 
Kursna lista