Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: Kena odbio izgradnju vodovoda u Smederevskoj Palanci?!
Postavljeno: 08.03.2018.


Neverovatne restrikcije vode u 21. veku u Smederevskoj Palanci direktna su posledica neodgovorne vladavine Radoslava Miloičića Kene, danas republičkog poslanika devastirane Demokratske stranke, koji posle svega ima obraza da se opet kandiduje u ovoj podunavskoj opštini.

Na osnovu dokumenata u koje je naša redakcija imala uvid, Opština Smederevska Palanka, dok je njom rukovodio Milojičić, nije dozvolila sanacione radove, iako je to bilo predviđeno ugovorom, a u okviru Projekta regionalnog vodosnabdevanja "Morava", finansiranog kroz Program Evropske unije - IPA 2010.

U Smederevskoj Palanci urađena je samo Studija o gubicima vode, ali bez daljih unapređenja na sistemu vodosnabdevanja. Razlozi nikom normalnom nisu jasni, a posledice su dvanaestočasovne restrikcije, ogromni gubici i uslovi za život nedostojni čoveka u pogledu osnovne ljudske potrebe za vodom.

U isto vreme, Opština Velika Plana je dobila rekonstruisani sistem vodosnabdevanja, a gubici su smanjeni u skladu sa tehničkim uslovima, što je za rezultat imalo bolju efikasnost i kvalitet vodosnabdevanja.

Da istaknemo, opštine i Vlada Srbije trebale su u ovom Projektu da učestvuju sa 2.9, dok je Evropska Unija obezbedila skoro čak 10.8 miliona eura, kako bi stanovnici Smederevske Palanke i Velike Plane imali uredno i unapređeno vodosnabdevanje. Velika Plana je napredovala, a Kena je Smederevsku Palanku upropastio.

Redakcija regionalnog informativnog portala ePodunavlje zatražila je od nadležnih dodatnu dokumentaciju koja bi javnosti, kroz ovaj slučaj, pojasnila fenomen "Kena" i bar delimično objasnila kako je Smederevska Palanka, zbog evidentno neodgovornih ljudi, ostala zadužena oko 4 milijarde dinara.

Nastaviće se...

Izvor: epodunavlje.rs
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 26.09.2018.
Radionica "Razvijanje tolerancije" u OŠ "Milija Rakić" u Mramorcu
Učenici 2., 3. i 4. razreda su kroz glumu pokazali prvacima kao i svojim vršnjacima modele ponašanja u različitim situacijama.
Postavljeno: 26.09.2018.
Poraz košarkašica palanačkog Sistema u utakmici Kupa Srbije od Radničkog iz Kragujevca
Palančanke poražene rezultatom 86:57
Postavljeno: 26.09.2018.
"Vašaraijada" u svim vrtićima PU "Čika Jova Zmaj"
Program, priredba, izložbe radopva i radionice u znaku Krstovdanskog vašara
 

 
 
Kursna lista