Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
ePodunavlje: Kena na vodovodu hteo da prevari EU, a prevario Palanku!
Postavljeno: 08.03.2018.


Smederevska Palanka je uz Pomoć Evropske unije mogla da ima savremen sistem vodosnabdevanja. Kenina ekipa je to sve pokvarila, a redovi koji slede su dokaz. 

Donatori iz EU nisu naivni i nisu hteli da dozvole Keni i njegovim saradnicima da lično raspolažu donacijom, kao što su raspolagali budžetom i Palanku gurnuli u ambis od četiri milijarde dinara duga. 

Direktor JKP "Vodovod" Srđan Borić kaže da je opstrukcija ovog projekta dovela do gubitka od milion eura, a Palančane je koštala prava na uredno vodosnabdevanje. Za razliku  od Palanke, stanovnici Velike Plane su ponuđene pogodnosti maksimalno iskoristili.

- Kada sam prvi put otišao na sastanak sa predstavnicima EU, opština Smederevska Palanka i Velika Plana i JP Morava, saznao sam da je Palanka izgubila milion eura za sanaciju vodovodne mreže. Kada sam pitao zašto je to tako, rekli su mi da su sredstva povučena, jer je Palanka odbila saradnju. Tada je već bilo kasno da se bilo šta promeni, kaže Borić. 

Borić kaže i da je bio zgranut kada su ga predstavnici EU upoznali sa razvojem situacije, koja je dovela do ovog skandala.

- Palanka je na prvi sastanak oko projekta poslala delegaciju sa više od deset ljudi. Na drugi sastanak Živko Petrović je doveo nekog čoveka i delegaciji EU ga predstavio kao budući nadzorni organ. To je kod njih izazvalo smeh. Jasno su im objasnili da Palančani nisu razumeli kako sistem funkcioniše. Nadzor se vrši iz EU, sredstva su u Briselu i niko iz Palanke pare neće videti, kaže Borić i dodaje da je posao Opštine u projektu bio samo da kaže šta treba da se uradi.

Kada je shvatio da tu za njega nema nikakvog ličnog interesa, Kena je na treći sastanak poslao samo sekretaricu, a iz Plane je ponovo došla delegacija sa 15 članova. Tu počinje bojkot projekta i katastrofa za Palančane.

- Izveštajem iz februara ove godine, decidno je konstatovano da opština Smederevska Palanka nije dozvolila sanacione radove, iako je Ugovorom to bilo predviđeno. Opština Velika Plana je iskoristila donaciju, smanjila gubitke u mreži i svojim stanovnicima obezbedila uredno vodosnabdevanje, kaže Borić.

Nastaviće se...

Izvor: epodunavlje.rs
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 24.03.2019.
U SC Kolonija 111421 u Palanci održan završni turnir Prvenstva Srbije Mini maksi lige za devojčice 2006. godišta
Prvak Srbije je ekipa Zemuna
Postavljeno: 24.03.2019.
U OŠ Olga Milošević u Palanci održan seminar za nastavnike iz tri palanačke škole o preduzetničkim aktivnostima u nastavi
Seminar pod patronatom Ministarstva prosvete održan za nastavnike iz OŠ Olga milošević, OŠ HIM i OŠ HRŠ
Postavljeno: 24.03.2019.
Održano Prvenstvo Srbije i "Memorijal prof. Pavlovića" za šarplanince u Palanci
103 učesnika i zemlje i inostranstva. Organizator OKD Palanka
 

 
 
Kursna lista