Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
8. mart: Međunarodni dan žena
Postavljeno: 08.03.2018.


Osmi mart odnosno ​Međunarodni dan žena, obeležava se svake godine širom sveta i čim mart počne dame očekuju osmi dan u mesecu, dok ga muškarci uglavnom dočekuju sa panikom zbog kupovine poklona.

Osmi mart je dan kada žene, ali u muškarci, šetaju ulicom sa cvećem u rukama, a cvećare prostro vrve od ljudi. Obzirom da je buket ili poneka ruža uobičajen i vrlo očekivan poklon, mogu se videti razni ljudi sa cvećem u rukama, koji obavljaju svakodnevne aktivnosti. Podsećanja radi, Međunarodni dan žena poznatiji kao Osmi mart nastao je kao dan kojim se obeležavaju godine koje su pobornice ideje za ravnopravnost polova provele boreći se za svoj cilj.

Kao međunarodni dan žena, osmi mart (po prvi put tačno određeni datum), prihvaćen je 1917. godine. Ujedinjene nacije su od 1975. godine, koju su proglasile za Međunarodnu godinu žena i službeno počele obeležavati Međunarodni dan žena. U međuvremenu su uvedene institucije kao što su trudničko bolovanje, ograničenje rada žena u trećoj (noćnoj) smeni, ista plata za isti rad, pravo glasa i mnoge druge. Obično se proslavlja darivanjem žena cvećem.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.03.2018.
ePodunavlje: VANDALI I UNIŠTITELJI: Kenini ljubimci cepali plakate SNS u Azanji
Postavljeno: 17.03.2018.
ePodunavlje: Smederevska Palanka zasvetlela posle godina teškog Keninog mraka
Postavljeno: 16.03.2018.
ePodunavlje: UDOVIČIĆ: Lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Smederevsku Palanku - Srpska napredna stranka" pobeđuje na izborima!
 

 
 
Kursna lista