Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: TRAGOM NOVIH INFORMACIJA: Kenine zloupotrebe lako dokazive, tužilac ćuti
Postavljeno: 10.03.2018.


Vodovod na trasama Glibovac - Kusadak i Azanja - Celevac - Bačinac fizički definitivno ne postoji, ali postoji deo dokumentacije koja dokazuje zloupotrebe tadašnje vlasti, koju je predvodio Radoslav Milojičić Kena sa saradnicima. 
 
Na osnovu Odluke o poveravanju JKP "Vodovod" na upravljanje magistralnog potisnog cevovoda na pomenutim trasama, Kena je 2012. godine doneo Rešenje kojim je obrazovana Komisija za primopredaju nepostojećeg vodovoda, kako bi na silu izvođaču radova uplatio par MILIONA EVRA. 
 
- Od samog početka članovima Komisije bilo je jasno da Odluka SO Smederevska Palanka sadrži niz manjkavosti i nedorečenosti, te da se proces primopredaje, pri faktičkog stanju, neće moći sprovesti do kraja, kaže naš izvor koji je bio primoran da lično učestvuje u ovoj nezakonitoj i nakaradnoj farsi.
 
Komisija je konstatovala da postoji niz nedovršenosti u samim crpnim stanicama, šahtama i objektima rezervoara, sa postojanjem sumnje da ni sami cevovodi nisu u potpunosti povezani, jer ispitivanje cevovoda na probni pritisak nisu nikada vršena.
 
- Komisija je tada zauzela stav da se u tom momentu može izvršiti samo primopredaja tehničke dokumentacije i ostale papirologije vezane za izgradnju objekta cevovoda Glibovac - Kusadak, uz napomenu da za drugi cevovod Azanja - Selevac - Bačinac, nije dostavljeno baš ništa. Sve ovo bila je jedna velika farsa u izvedbi Kene, kojem Palanka nije u srcu, nego u novčaniku, kaže naš sagovornik.Foto: Jedan od stotinu dokumenata koji dokazuju Kenine zloupotrebe
 
Preduzeće koje je nosilo ovaj posao bilo je duže vreme blokirano, a prenos nepostojećeg cevovoda na JKP "Vodovod", koje tada nije bio blokirano, bilo je fingiranje kako bi se zatvorila finansijska konstrukcija.
 
- Drugim rečima, Keni je bilo bitno samo da prebaci novac tamo gde je hteo. Naravno, kada je uplata izvršena, sa procesom primopredaje se stalo i niko više nije insistirao na tome. Cevovoda nema, a o stanovnicima Smederevske Palanke niko nije ni mislio, kaže naš izvor.
 
Da ne zaboravimo najbitnije pitanje: ZAŠTO TUŽILAC LOPUŠINA ĆUTI?

Izvor: epodunavlje.rsPoslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 09.12.2018.
Uspešan start rukometaša Palanke u Ligi mladjih kategorija 2004. godišta: Dve pobede u Smederevu!
Palančani ubedljivo pobedili Udarnik iz Lozovika i Jedinstvo iz Krnjeva
Postavljeno: 09.12.2018.
Nastavljena Liga lokalnih samouprava u malom fudbalu u SC Kolonija u Palanci
Ekipa palanačke Opštinske uporave poražena od planjana rezultatom 7:2
Postavljeno: 09.12.2018.
Nova grupa dece iz vrtića Petar Pan posetila muzičku školu "Božidar Trudić" u Palanci(VIDEO)
Deca su se upoznala sa instrumentima, nastavnicima, muzičkim zabavištem
 

 
 
Kursna lista