Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: MILIONSKA ŠTETA: Kena i Đura maznuli lovu, interno raseljena lica ostala bez ičega
Postavljeno: 12.03.2018.


Komesarijat za izbeglice i imigracije Srbije uplatio je 2013. godine opštini Palanka više od 13.5 MILIONA dinara za kupovinu kuća i građevinskog materijala za interno raseljena lica, a tadašnji predsednik Radoslav Milojičić Kena (DS), uz saglasnost predsednika Skupštine Slavoljuba Đurića (SPS), prebacio je ova sredstva sa namenskog računa na druge budžetske pozicije i na javna preduzeća, kako bi ih trošili kako oni hoće.
 
Pogađate, novac je ispario, a za interno raseljena lica nije kupljeno NIŠTA. Niti kuće nit građevinski materijal. Ni dinar nije uplaćen u svrhe za koje ga je Komesarijat opredelio. Međutim, realna šteta je daleko veća.
 
Pravobranilac opštine Smederevska Palanka Zoran Stojkovac kaže da je reč o strogo namenskim sredstvima, koja je Kena na razne načine nenamenski trošio, te da se Palanka sada nalazi u izuzetno ozbiljnom problemu.
 
- Šteta od pljačke nije samo u visini nenamenski potrošenog novca, već u problemu koji Opština ima sa Komesarijatom za izbeglice i imigracije Srbije. Postupajući po zakonu, Komesarijat od nas potražuje ili pravdanje ili povraćaj novca, kaže Stojkovac.
 
Pravobranilac naglašava da se šteta naneta Palanci ogleda i u činjenici da Opština više ne može da se javlja na pozive Komesarijata i samim tim je onemogućena da pomogne raseljenima i izbeglicama.
 
- Ne možemo da konkurišemo za pomoć i ekonomsko osnaživanje raseljenih porodica, kojih na teritoriji naše Opštine ima u znatnom broju, a radi se o milionskim iznosima, o sredstvima koja bi pomogla da drastično ugrožene porodice najzad stanu na svoje noge. Ova šteta je nenadoknadiva, jer se ne ogleda samo u uplaćenih i nestali 13.5 miliona, već u desetostruko većem iznosu koji nismo mogli niti možemo da ostvarimo, kaže Stojkovac.
 
Nastaviće se... 

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.09.2018.
U nedelju, 23. septembra, na Gradskom trgu u Smederevu će se održati Guitar Art Day
U okviru ove akcije ćebiti realizovani koncert Kreativnog Kursa gitare, kao i koncert Bojana Ivanovskog poznatog pod pseudonimom JOBY
Postavljeno: 20.09.2018.
U Velikoj Plani održano je akmičenje u paraolimpijskoj igri boćanje dece i mladih sa smetnjama i invaliditetom i dece i mladih bez invaliditeta
Sprovođenje inkluzivnih sportskih aktivnosti za decu i izgradnja terena za boćanje za decu deo su projekta “Sport, inkluzija i boćanje” koji predstavlja integralni deo projekta "Sport za sve"
Postavljeno: 20.09.2018.
Bokser Goše Momčilo Janjić na pripremema juniorske reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo
Mladi Palančanin na reprezentativnim pripremama u Banji Koviljači
 

 
 
Kursna lista