Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
ePodunavlje: ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Kena opštinsku kasu tretirao kao svoj novčanik
Postavljeno: 14.03.2018.


Radoslav Milojičić Kena i njegov Opštinski pravobranioc Boris Pavlović zloupotrebili su službeni položaj tako što su Milanu Staničiću omogućili da iznos ličnih potraživanja naplati dva puta. 
 
Milan Staničić, desna ruka Radoslava Milojčića Kene, kao direktor JKP Mikulja tužio je opštinu Smederevskа Palanka za zaostale zarade iz 2012. i 2013. godine. Odlukom Osnovnog suda u Velikoj Plani, sudske jedinice u Smederevskoj Palanci, doneto je rešenje da se Staničiću isplati iznos od 939.527,84 dinara, što je sa pripadajućim kamatama prelazilo cifru od 1.500.000,00 dinara.
 
Prema tadašnjem Zakonu o izvršenju, Staničić je dug prebacio na opštinu Smederevska Palanka, inače osnivača JKP Mikulja, koja je bila u obavezi da direktoru koji je razorio ovo preduzeće isplati zaostale zarade. S obzirom na veliki broj poverilaca prema Opštini u to vreme, Staničić bi na red za realizaciju isplate došao tek u septembru 2016. godine.
 
Međutim, mimo Zakona, tadašnji predsednik opštine Smederevska Palanka, Radoslav Milojičić Kena odobrava isplatu duga prema Milanu Staničiću počev od februara 2016. godine, što je 7 meseci pre realizacije iznosa na prinudnoj naplati i na taj način izigrao ostale poverioce, što dokazuju dokumenta u koja smo imali uvid.
 
Da je zloupotreba službenog položaja od strane Kene i Opštinskog pravobranioca Borisa Pavlovića još veća govori u prilog i činjenica da oni nisu obavestili Sud o pomenutoj isplati u iznosu od skoro milion dinara, što je bila njihova obaveza. Na taj način oni su omogućili Milanu Staničiću da iznos od 1.500.000 dinara, sa pripadajućim kamatama, naplati dva puta.
 
Da se radi o čistoj zloupotrebi govori i činjenica da su 24. aprila 2016. godine bili održani lokalni izbori i da je taj novac Keninog velikog prijatelja koji mu je pomogao da uništi JKP Mikulja, verovatno služio za finansiranje prljave izborne kampanje.
 
Dokazi za sve navedene činjenice postoje. Postavlja se pitanje zašto niko, pa ni Opštinski pravobranilac koji je trebao da štiti interese građana Smederevske Palanke, nije reagovao.
 
Da potsetimo, Milan Staničić je sa mesta direktora JKP Mikulja prešao u novoformirano preduzeće JKP Pijace, zelenilo i čistoća, gde je takođe obavljao funkciju direktora. 
Koliko je dobro radio svoj posao govori i podatak da je ovo preduzeće za vreme njegovog mandata beležilo samo gubitke. U jednom trenutku blokada je iznosila oko 40 miliona dinara.

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 09.12.2018.
Uspešan start rukometaša Palanke u Ligi mladjih kategorija 2004. godišta: Dve pobede u Smederevu!
Palančani ubedljivo pobedili Udarnik iz Lozovika i Jedinstvo iz Krnjeva
Postavljeno: 09.12.2018.
Nastavljena Liga lokalnih samouprava u malom fudbalu u SC Kolonija u Palanci
Ekipa palanačke Opštinske uporave poražena od planjana rezultatom 7:2
Postavljeno: 09.12.2018.
Nova grupa dece iz vrtića Petar Pan posetila muzičku školu "Božidar Trudić" u Palanci(VIDEO)
Deca su se upoznala sa instrumentima, nastavnicima, muzičkim zabavištem
 

 
 
Kursna lista