Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Opštinska izborna komisija završila rad posle lokalnih izbora u PalancI: Mandati dodeljeni, sledi zakazivanje konstitutivne sednice SO(VIDEO)
Postavljeno: 31.03.2018.


Predsednik starog saziva lokalnog parlamenta Nikola Vučen treba da zakaže konsitutivnu sednicu najkasnije 15 dana nakon objavljivanja konačnih rezultata izbora. Sednica treba da se održi najkasnije 2 meseca posle objave konačnih rezultata izbora

Opštinska izborna komisija (OIK) u Palanci je završila rad posle lokalnih izbora održanih 25. marta. Proglašeni su konačni rezultati izbora i doneta rešenja o dodeli mandata za 49 odbornika.

Na poslednjoj sednici OIK dodeljena su pojednična rešenja odbornicima, pa su se stekli zakonski preduslovi za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine opštine S. Palanka. Takođe, Verifikacioni odbor treba da potvrdi mandate odbornicima.

Po zakonu, konstitutivnu sednicu zakazuje predsednik starog saziva SO, koji je funkcionisao do uvođenja Privremenog organa i mera. To je Nikola Vučen, koji treba da zakaže sednicu najkasnije 15 dana od proglašenja konačnih rezultata lokalnih izbora.

Konstiututivna sednica treba da bude održana najkasnije dva meseca posle objavljivanja konačnih rezultata izbora.


Mandati su dodeljeni za 37 odbornika sa liste Aleksandar Vučić- Zato što volimo Smederevsku Palanku-SNS, 5 odbornika sa liste Palanka u srcu- Dr Nikola Grujić, Radoslav Milojičić- Kena, 4 odbornika sa liste  Ivica Dačić-SPS- Dragan Marković Palma-JS i za 3 odbornika sa liste Narodna stranka- Vuk Jeremić.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.06.2018.
Sajam zapošljavanja u Palanci(ponedeljak, 10 sati)
Svoju ponudu slobodnih poslova predstaviće 24 poslodavca sa potrebama za više od 300 radnika različitih profila i stepena kvalifikacija mašinske, metalske, metaloprerađivačke ugostiteljske , trgovačke , ekonomske i drugih struka .
Postavljeno: 22.06.2018.
Donacija Instituta za kukuruz iz Zemuna poljoprivrednicima iz palanačke opštine koji su oštećeni u nevremenu
Donacija sadrži 1680 setvenih jedinica kukuruza. Posredovanje Ministarstva za poljoprivredu i lokalne samouprave
Postavljeno: 22.06.2018.
Opština Velika Plana: Donacija "Zemun Polja" i "Superiora" za domaćinstva koja su pretrpela štete od nevremena
Zainteresovani građani se mogu javiti u prostorijama svojih mesnih zajednica i mesnih kancelarija počev od 19. juna 2018. godine, pri čemu moraju navesti površinu na kojoj planiraju podizanje zasada kukuruza, odnosno povrća.
 

 
 
Kursna lista