Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Opštinska izborna komisija završila rad posle lokalnih izbora u PalancI: Mandati dodeljeni, sledi zakazivanje konstitutivne sednice SO(VIDEO)
Postavljeno: 31.03.2018.


Predsednik starog saziva lokalnog parlamenta Nikola Vučen treba da zakaže konsitutivnu sednicu najkasnije 15 dana nakon objavljivanja konačnih rezultata izbora. Sednica treba da se održi najkasnije 2 meseca posle objave konačnih rezultata izbora

Opštinska izborna komisija (OIK) u Palanci je završila rad posle lokalnih izbora održanih 25. marta. Proglašeni su konačni rezultati izbora i doneta rešenja o dodeli mandata za 49 odbornika.

Na poslednjoj sednici OIK dodeljena su pojednična rešenja odbornicima, pa su se stekli zakonski preduslovi za zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine opštine S. Palanka. Takođe, Verifikacioni odbor treba da potvrdi mandate odbornicima.

Po zakonu, konstitutivnu sednicu zakazuje predsednik starog saziva SO, koji je funkcionisao do uvođenja Privremenog organa i mera. To je Nikola Vučen, koji treba da zakaže sednicu najkasnije 15 dana od proglašenja konačnih rezultata lokalnih izbora.

Konstiututivna sednica treba da bude održana najkasnije dva meseca posle objavljivanja konačnih rezultata izbora.


Mandati su dodeljeni za 37 odbornika sa liste Aleksandar Vučić- Zato što volimo Smederevsku Palanku-SNS, 5 odbornika sa liste Palanka u srcu- Dr Nikola Grujić, Radoslav Milojičić- Kena, 4 odbornika sa liste  Ivica Dačić-SPS- Dragan Marković Palma-JS i za 3 odbornika sa liste Narodna stranka- Vuk Jeremić.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 16.08.2018.
"Na kafi u muzeju" u Palanci: Dušan Mišković i "priče iz drugog ugla"(petak, 19 sati)
Narodni muzej nastavlja praksu organizovanja druženja sa autorima i posetiocima
Postavljeno: 16.08.2018.
„Dunav film fest Smederevo 2018“ od 18. do 23. avgusta
35 filmskih ostvarenja podunavske kinematografije podeljenih u četiri programske celine biće prikazano na četiri atraktivne lokacije u Smederevu od 18. do 23. avgusta
Postavljeno: 16.08.2018.
Turnir i Prvenstvo Srbije u basketu 3x3 u Palanci( subota, 11 časova)
Celodnevni hepening održaće se u centru grada, kod fontane pod nazivom Palanka voli 3x3. Turnir ima i humanitarni karakter za pomoć u lečenju Palančanina Nikole Vićentijevića
 

 
 
Kursna lista