Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Fond PIO raspisao oglas za boravak penzionera u 25 banjskih lečilišta: Uslov penzija niža od 24.980(VIDEO)
Postavljeno: 02.04.2018.


Oglas važi i za članove OO Penzionera u Palanci

Penzioneri koji žele na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednu od 25 banja mogu do 13. aprila da se prijave na oglas Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Njihov penzioni ček ne sme da bude viši od 24.980 dinara, a može da bude ostvaren primenom domaćih propisa, ali i na osnovu međunarodnih ugovora, pod uslovom da zbir penzija iz više zemalja ne prelazi prosečan iznos.

Najstariji ne smeju da imaju druga lična primanja i uslov je da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina. Uz prijavu se prilaže i poslednji penzijski ček ili penzionerska kartica, ukoliko je korisnik već primio, dokaz o visini penzije ostvarene po međunarodnim ugovorima (izvod banke ili potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja), raspoloživa medicinska dokumentacija i izjava gde žele da koriste rehabilitaciju.

Besplatan boravak podrazumeva i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda, a Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, dok će i slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan.

Konkurs važi i za palanačke penzionere i tim povodom, gost naše radkcije bio je Slobodan Pantić, predsednik OO Penzionera:


 

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.12.2018.
Održana 20. sednica Opštinskog veća opštine S. Palanka
Usvojen predlog odluke o budžetu Opštine za 2019. godine, koji će se naći pred odbornicima na predstojećem skupštinskom zasedanju
Postavljeno: 12.12.2018.
Opština S. Palanka dobila 6 miliona dinara od Vlade Srbije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave: Projekat uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta u Opštinskoj upravi
Palanka jedna od 8 opština u Srbiji uključenih u projekat. Ugovor potpisao Nikola Vučen, predsednik Opštine
Postavljeno: 12.12.2018.
Izvršena tri nova hapšenja u Smederevu
U pitanju su krivična dela prevare i ugrožavanja sigurnosti
 

 
 
Kursna lista