Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Fond PIO raspisao oglas za boravak penzionera u 25 banjskih lečilišta: Uslov penzija niža od 24.980(VIDEO)
Postavljeno: 02.04.2018.


Oglas važi i za članove OO Penzionera u Palanci

Penzioneri koji žele na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednu od 25 banja mogu do 13. aprila da se prijave na oglas Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Njihov penzioni ček ne sme da bude viši od 24.980 dinara, a može da bude ostvaren primenom domaćih propisa, ali i na osnovu međunarodnih ugovora, pod uslovom da zbir penzija iz više zemalja ne prelazi prosečan iznos.

Najstariji ne smeju da imaju druga lična primanja i uslov je da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina. Uz prijavu se prilaže i poslednji penzijski ček ili penzionerska kartica, ukoliko je korisnik već primio, dokaz o visini penzije ostvarene po međunarodnim ugovorima (izvod banke ili potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja), raspoloživa medicinska dokumentacija i izjava gde žele da koriste rehabilitaciju.

Besplatan boravak podrazumeva i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda, a Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, dok će i slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan.

Konkurs važi i za palanačke penzionere i tim povodom, gost naše radkcije bio je Slobodan Pantić, predsednik OO Penzionera:


 

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.03.2019.
ePodunavlje: Zvonko Stojković namerno uništava Minića?
Postavljeno: 22.03.2019.
Održana 9. sednica SO Smederevska Palanka
Sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene
Postavljeno: 22.03.2019.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenja zbog teških krađa u okolini Velike Plane
Sumnja se da su trojica muškaraca izvršila četiri teške krađe
 

 
 
Kursna lista