Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
2. april - Svetski dan dečije knjige (VIDEO)
Postavljeno: 02.04.2018.


Cilj obeležavanja današnjeg dana je promocija dečje književnosti i čitanja kako bi se skrenula pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca.

Međunarodni dan dečije knjige u celom svetu se obeležava već pola veka u spomen na rođenje pisca Hansa Kristijana Andersena, a sa ciljem da se promoviše dečja književnost i čitanje, da se skrene pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca i ukaže na važnost razvijanja ljubavi prema knjizi.

Svake godine druga nacionalna sekcija Međunarodnog odbora za dečiju knjigu (The International Board on Books for Young People - IBBY) ima priliku da bude internacionalni sponzor Međunarodnog dana dečije knjige, osmisli temu, poster i odabere autora koji će uputiti poruku deci širom sveta.

Kao i svake godine Dečje odeljenje Gradske biblioteke „Milutin Srećković“ povodom 2. aprila je pripremilo posebna iznenađenja za najmlađe čitaoce. 

 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 12.12.2018.
Održana 20. sednica Opštinskog veća opštine S. Palanka
Usvojen predlog odluke o budžetu Opštine za 2019. godine, koji će se naći pred odbornicima na predstojećem skupštinskom zasedanju
Postavljeno: 12.12.2018.
Opština S. Palanka dobila 6 miliona dinara od Vlade Srbije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave: Projekat uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta u Opštinskoj upravi
Palanka jedna od 8 opština u Srbiji uključenih u projekat. Ugovor potpisao Nikola Vučen, predsednik Opštine
Postavljeno: 12.12.2018.
Izvršena tri nova hapšenja u Smederevu
U pitanju su krivična dela prevare i ugrožavanja sigurnosti
 

 
 
Kursna lista