Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Festival "MAZA" u organizaciji KUD Abrašević u Palanci(subota, 17 sati)
Postavljeno: 31.05.2018.


Desrtzi festival dečijeg folklornog stvaralaštva ima i humanitarni karakter i podržana je akcija Čep za hendikep

KUD Abrašević iz Palanke organizuje jubilarni, deseti, festival dečijeg folklornog stvaralaštva "MAZA". Festival je na programu u subotu, 2. juna, u 17 sati u sali Gradskog pozorišta.

Festivalom se obeležava  uspomena na čika Mazu, koji je celokupno svoje imanje ostavio Abraševiću u nasledstvo, a njegovo dobročinstvo kao vodilju  ostavio u amanet.
 
Ovogodišnji festival ima i humanitarni karakter . Slogan  je "Slavimo humanost!" i zvanično je podržavana akcija "Čep za hendikep" koja će se u okviru festivala i sprovoditi. Želja organizatora je, pre svega, da se zajedno sa svim gostima i učesnicima festivala pomogne hendikepiram licima prikupljanjem plastičnih čepova i da se ujedno i  deci učesnicima ukaže na veliki značaj koji humanost ima


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.10.2018.
Pomoćnik ministra kulture i informisanja posetio Palanku: Realizacija projekta vrednog 7,5 miliona dinara
Projekat Gradovi u fokusu se realizuje u četiri kulturne i obrazovne ustanove. Pomoćnik ministra Dejan Masliković sa predsednikom Opštine Nikolom Vučenom razmatrao mogućnosti dalje saradnje, pre svega, na sanaciji zgrade Gradskog pozorišta
Postavljeno: 23.10.2018.
Promocijja monografije "Požarevački mir 1718. na kartama, gravirima i medaljama" Palančanke Dr Ane Milošević na Sajmu knjiga(četvrtak, 18 sati)
Na promociji će govoriti ugledni gosti i autori
Postavljeno: 23.10.2018.
Seminar „Od projektne nastave ka učeničkom preduzetništvu" u OŠ „Milija Rakić“ u Cerovcu
Seminar je u organizaciji Udruženja Kreativni učitelji.
 

 
 
Kursna lista