Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
JKP Vodovod: Očekuje se letnja sezona bez restrikcija u vodosnabdevanju u Palanci, količine vode povećane za oko 30 litara u sekundi
Postavljeno: 31.05.2018.


Nadležni u Vodovodu kažu da su trenutne količine vode dovoljne za uredno vodosnabdevanje u letnjim mesecima, jer su odrađeni značajni projekti. Problem su i dalje česta pucanja cevi, kvarovi i havarije na mreži

Količine vode u palanačkom "Vodovodu" za preradu, distribuciju i potrošnju su znatno povećane i trebalo bi očekivati leto bez restrikcija u Palanci, potvrdio je za TV Jasenicu Srđan Borić, direktor JKP Vodovod.

Odrađani su značajni projekti i poslovi na izvorištu u Palanci, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Vladom Srbije. Pre svega revitalizacija bunara, zamene pumpi na glavnom postrojenju i u višim delovima grada i čićenje cevovoda u dužini od 2 km na devet mesta.

Dotok vode sa izvorišta i bunara u Palanci iznosi oko 80- 86 litara u sekundi, a prošle godine u isto vreme je iznosio oko 50 l/s. Dakle količine vode su veće za oko 30-35 l/s, što uz dotok vode iz Trnovča predstavlja dovoljnu količinu da nadomesti potrošnju u letnjim mesecima.

Ipak, problem su i dalje česta pucanja cevi na dotrajaloj mreži, havarije i kvarovi, pa eekipe "Vodovoda" svakodnevno saniraju kvarove.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.08.2018.
U Narodnom muzeju u Smederenskoj Palanci održana je aktivnost "Na kafi u muzeju" kao prateći sadržaj izložbe "Dušan Mišković - poklon vremenu"
Sadržaj ove izložbe jesu 65 umetničkih dela
Postavljeno: 21.08.2018.
U selu Voodice održano je 13. "Vodeničko prelo"
Manifestaciju je ove godine otvorio Petar Miliić predsednik SO Smederevska Palanka
Postavljeno: 21.08.2018.
Na Fuškoj Gori održano je međunarodno orijentiring takmičenje
Na ovom takmičenju učestvovali su i takmičari Orijentiring kluba "Jasenica"
 

 
 
Kursna lista