Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Predstava "Murlin Murlo" iz Smedereva gostuje na sceni palanačkog pozorišta (petak, 20 sati)
Postavljeno: 31.05.2018.


Predstavu izvodi pozorište Kreativni haos iz grada na Dunavu

Na sceni Gradskog pozorišta u Palanci gostovaće teatar "Kreativni haos" iz Smederevo. u petak, 1. juna, u 20 časova, biće izvedena predstava "Murlin Murlo"

Tekst: Nikolaj Koljada
Režija: Nevena Rakočević
 
Dramski tekst „Murlin Murlo“, Nikolaja Koljade, u izvedbi pozorišta „Kreativni haos“, donosi na scenu priču o samoj duši čovekovoj, o njegovoj potrebi, ali i nemogućnosti ispoljavanja sopstvenih ideja, želja, poriva. Koliko uticaj sredine, mentalitet, neprihvatanje, deformišu osobu u kojoj je večno prisutna borba svetlosti i tame? Na koji način i kojim „kanalima“ likovi ove drame putuju ka ostvarenju? Da li će im stizanje na cilj doneti toliko željeni mir ili će ih samleti jasno definisani poredak koji svodi na sopstvenu meru svaki iskorak iz propisanog? Pitanja na koja odgovara predstava koja kroz priču o životu u provinciji oslikava univerzalnog čoveka u sukobu sa samim sobom. 
 
Igraju: 
Nevena Martić, Stefan Nikolić, Uroš Pavlović, Marija Narandžić, Ivan Bajčić, Jelena Stevanović, Relja Stojanović, Nevena Rakočević.
Muzika: Nenad Đorđević
Jelena Vukajlović


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.10.2018.
Pomoćnik ministra kulture i informisanja posetio Palanku: Realizacija projekta vrednog 7,5 miliona dinara
Projekat Gradovi u fokusu se realizuje u četiri kulturne i obrazovne ustanove. Pomoćnik ministra Dejan Masliković sa predsednikom Opštine Nikolom Vučenom razmatrao mogućnosti dalje saradnje, pre svega, na sanaciji zgrade Gradskog pozorišta
Postavljeno: 23.10.2018.
Promocijja monografije "Požarevački mir 1718. na kartama, gravirima i medaljama" Palančanke Dr Ane Milošević na Sajmu knjiga(četvrtak, 18 sati)
Na promociji će govoriti ugledni gosti i autori
Postavljeno: 23.10.2018.
Seminar „Od projektne nastave ka učeničkom preduzetništvu" u OŠ „Milija Rakić“ u Cerovcu
Seminar je u organizaciji Udruženja Kreativni učitelji.
 

 
 
Kursna lista