Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Odluka selektora: Predstava "Kokoška Gradskog pozorišta u Palanci biće učesnik Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije u Kuli
Postavljeno: 05.06.2018.


Nakon što je pogledao više pozorišnih ostvarenja pozorišta i dramskih ansambala iz tri okruga (Pomoravski, Podunavski i Braničevski), selektor ovogodišnjeg Festivala, Miroslav Trifunović, odlučio je da upravo "Kokoška", u režiji Pavla Jozića, predstavlja ova tri okruga u Kuli.

Iz Gradskog pozorišta Kulturnog centra u Palanci saopštena je informacija da će predstava "Kokoška", palanačkog teatra, u režiji Pavla Joziča biti učesnik 60. Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije u Kuli. Tim povodom u obaveštenju za javnost se navodi:

"Predstava "Kokoška", seniorskog ansambla Gradskog pozorišta Palanka, pri UKC Smed. Palanka, uspešno se plasirala za učešće na 60. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli, koji je ove godine organizovan u periodu od 15. do 23. juna.
 
Nakon što je pogledao više pozorišnih ostvarenja pozorišta i dramskih ansambala iz tri okruga (Pomoravski, Podunavski i Braničevski), selektor ovogodišnjeg Festivala, g. Miroslav Trifunović, reditelj, odlučio je da upravo "Kokoška", nastala prema tekstu ruskog pisca Nikolaja Koljade, a u režiji Pavla Jozića, predstavlja ova tri okruga na Festivalu u Kuli.
 
Zahvaljujemo vernoj palanačkoj publici na podršci tokom ovogodišnje pozorišne sezone, i ističemo značaj angažmana predstavnika lokalne samouprave tokom njenog trajanja.
 
Ovu pozorišnu sezonu završavamo vrlo uspešno, a predstoji nam rad tokom letnjih meseci u sklopu kojeg teku pripreme za novu, još uspešniju i bogatiju pozorišnu sezonu."


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.01.2019.
Održan prvi ovogodišnji Sajam poljoprivrednih mašina i alata u Palanci
Uprkos hladnom vremenu okupili su se prodavci, kupci i izlagači iz cele Srbije
Postavljeno: 15.01.2019.
Projekat "Gradovi u fokusu": Završena adaptacija zgrade Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci
Narodni muzej obišao predsednik opštine Nikola Vučen
Postavljeno: 15.01.2019.
ePodunavlje: PARLAMENT ZA PRIMER: Skupština opštine Velika Plana u ovom mandatu održala 28 sednica
 

 
 
Kursna lista