Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: Palančani ukazali na monstruozan zločin Radoslava Milojičića Kene
Postavljeno: 14.06.2018.


Da je Keni sopstveni džep ispred svega dokazuje preko tri milijarde dinara duga opštine Smederevska Palanka, koja ovo ne bi mogla ni za pet godina da vrati, blokade javnih preduzeća, vrtića, škola, zdravstvenih ustanova, sportskih klubova, kulturnih ustanova...

Bunt građana Smederevske palanke zbog nehumanih i nebezbednih uslova na Gradskom olipmpijskom bazenu, koji je malo reći zapušten, otkrio je novu aferu palanačkog zlotvora Kene, koji je njihovo javno kupalište, bukvalno, poklonio "drugarima". Šta li ga je na to nateralo?

Rodoljub Stanimirović, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u SO Smederevska Palanka kategorično tvrdi da je u pitanju zloupotreba koju je omogućio Kena sa svojim "žutim" partijskim drugarima.

- Bazen je ukrađen od građana Smederevske Palanke i mora da se vrati. To je kriminalni čin. Obećanja su nestala, sve što je rečeno ne postoji. Sve je bila laž da se u to,mtrenutku dodvore Palančanima. Sumnjam da se tu neko dobro "nafatirao", rekao je Stanimirović za naš portal.

Članovi Opštinskog veća svojeveremeno su dali saglasnost na zaključenje Ugovora o zakupu Gradskog olimpijskog bazena, u koji smo imali uvid, između Centra za razvoj sporta, Opštine i zakupca, a usvojen je i izveštaj Komisije o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta. 

Radi se o odlukama neophodnim za realizaciju projekta izgradnje Turističko-sportsko-rekreativnog centra na prostoru Gradskog bazena i Kiseljaka. To je bila priča koju su tada prodali narodu, a od koje se nikada ništa nije desilo. a neko se omastio.

Na osnovu sprovedenog javnog oglasa i prikupljanja pismenih ponuda, novi vlasnik parcele, pored bazena i zakupac bazena na 50 godina, bila je firma " Voda Sinđelić RUC Žderlo" iz Petrovca na Mlavi. Parcela površine 2.71 hektara prodata je za 9,886,218 dinara (početna cena 300 evra po aru).

Po Ugovoru, zakupac je bio dužan da preuzme sedam radnika iz Centra za razvoj sporta. On ih nikada nije preuzeo. Te radnike je plaćala opština, sve dok SNS nije preuzela vlast 2016. godine. Da naznačimo, njihova plata bila je veća nego suma koju zakupac daje za zakup na godišnjem nivou, a to je 2.050 evra.

Ovo je samo jedna u nizu Keninih odluka koje su Smederevsku palanku načinili najnerazvijenijom i najzaduženijom opštinom u Srbiji. Zlotvor nije mirovao. A misli da je još uvek politički živ. 

izvor: epodunavlje.rs
 
 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.08.2018.
Opštinska uprava u Palanci: Rani Javni uvid izmena i dopuna Plana detaljne regulacije "Privredno-radne zone Guberaš"
Rani javni uvid traje 15 dana, od 20. avgusta do 3. septembra
Postavljeno: 15.08.2018.
Atletski klub Jasenica domaćin Letnje lige ASCS na Gradskom stadionu u Palanci(VIDEO)
Palanački atletičariu osvojili 26 medalja
Postavljeno: 14.08.2018.
Palanački band "Six Pack" nastupa na beogradskom "Beer Festu"
Dokazani punkrock sastav nastupiće na Main stage u sredu, 15. avgusta
 

 
 
Kursna lista