Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Završena je gasifikacija u opštini Topola
Postavljeno: 15.06.2018.


Ovim povodom Topolu su posetili Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike i Dušan Bajatović direktor JP "Srbijagas"

Danas je u Topoli svečano obeležen završetak gasifikacije,projekat započet 2011. godine. Kako se navodi sprovedena je mreža od 150 kilometara a cena ove investicije iznosi preko 8 miliona evra.Ovim povodom opštinu Topola posetili su Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike i Dušan Bajatović direktor JP "Srbijagas".

Kako navodi predsenik skupštine opštine Topola,Dragan Jovanović, ovaj projekat pre svega bitan je za  proizvodnju u ovoj opštini poznatoj po voćarstvu i planirano je da sve veće fabrike počnu sa korišćenjem gasa.Ovu ideju prva je usvojila novootvorena farika za sušenje voća "Bolero". Pored fabrika,planirano je i da javna preduzeća postanu korisnici gasa.

Dušan Bajatović naglasio je da je gasifikacija od izuzetnog značaja i za same građane,te je samim tim najavio da će se "Srbijagas" u saradnji sa opštinom potruditi da se građanima što je više moguće olakša sam priključak na gasnu mrežu.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da je optšina Topola ovim postala izuzetno pogodna za investitore ,jer kako navodi,svaki veći investitor zatraži informaciju da li je moguće koristiti gas.

Za sam kraj ,ispred zgrade opštine zapaljena je baklja kojom je simbolično obeležen početak gasifikacije.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.04.2019.
Elektrodistribucija: U nedelju, 21. aprila, bez električne energije veći deo Palanke
Razlog su najavljeni radovi na mreži
Postavljeno: 19.04.2019.
IN MEMORIAM: Nadežda Mihajlović
Poznata vaspitačica i pedagog biće sahranjena u subotu, 20. aprila, u 12 sati, na Starom groblju u Palanci
Postavljeno: 19.04.2019.
Nova akcija Planinarskog kluba Jasenica: Vodičkim "Stazama zdravlja(nedelja, 10.30 časova)
Planirana je šetnja i obilazak znamenitosti u Vodicama
 


 
 
Kursna lista