Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Završena je gasifikacija u opštini Topola
Postavljeno: 15.06.2018.


Ovim povodom Topolu su posetili Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike i Dušan Bajatović direktor JP "Srbijagas"

Danas je u Topoli svečano obeležen završetak gasifikacije,projekat započet 2011. godine. Kako se navodi sprovedena je mreža od 150 kilometara a cena ove investicije iznosi preko 8 miliona evra.Ovim povodom opštinu Topola posetili su Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike i Dušan Bajatović direktor JP "Srbijagas".

Kako navodi predsenik skupštine opštine Topola,Dragan Jovanović, ovaj projekat pre svega bitan je za  proizvodnju u ovoj opštini poznatoj po voćarstvu i planirano je da sve veće fabrike počnu sa korišćenjem gasa.Ovu ideju prva je usvojila novootvorena farika za sušenje voća "Bolero". Pored fabrika,planirano je i da javna preduzeća postanu korisnici gasa.

Dušan Bajatović naglasio je da je gasifikacija od izuzetnog značaja i za same građane,te je samim tim najavio da će se "Srbijagas" u saradnji sa opštinom potruditi da se građanima što je više moguće olakša sam priključak na gasnu mrežu.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da je optšina Topola ovim postala izuzetno pogodna za investitore ,jer kako navodi,svaki veći investitor zatraži informaciju da li je moguće koristiti gas.

Za sam kraj ,ispred zgrade opštine zapaljena je baklja kojom je simbolično obeležen početak gasifikacije.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.07.2018.
Palančanka Ivana Katanić osvojila srebrnu medalju kao kapiten mlade košarkaške reprezentacijom Srbije na Prvenstvu Evrope!!!
Ivana nastavila niz titula viceđampionki Evrope, nakon prošlogodišnjeg srebra sa juniorskom reprezentacijom, takođe u mađarskom Šopronu.
Postavljeno: 14.07.2018.
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije u finalu Prvenstva Evrope: Palančanka Ivana Katanić postigla odlučujuću trojku u polufinalu protiv Italije!!!
Srbija posle pšrodužetka pobedila Italiju 64:58 . Kapiten Ivana Katanić 6 poena, 7 skokova, 4 asistencije
Postavljeno: 14.07.2018.
SPC i njeni vernici obeležavaju praznik Sveti Vrači ili Vračevi
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava slavu posvećenu Kozmi i Damjanu, u narodu poznatu i kao Sveti Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije.
 

 
 
Kursna lista