Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Završena je gasifikacija u opštini Topola
Postavljeno: 15.06.2018.


Ovim povodom Topolu su posetili Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike i Dušan Bajatović direktor JP "Srbijagas"

Danas je u Topoli svečano obeležen završetak gasifikacije,projekat započet 2011. godine. Kako se navodi sprovedena je mreža od 150 kilometara a cena ove investicije iznosi preko 8 miliona evra.Ovim povodom opštinu Topola posetili su Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike i Dušan Bajatović direktor JP "Srbijagas".

Kako navodi predsenik skupštine opštine Topola,Dragan Jovanović, ovaj projekat pre svega bitan je za  proizvodnju u ovoj opštini poznatoj po voćarstvu i planirano je da sve veće fabrike počnu sa korišćenjem gasa.Ovu ideju prva je usvojila novootvorena farika za sušenje voća "Bolero". Pored fabrika,planirano je i da javna preduzeća postanu korisnici gasa.

Dušan Bajatović naglasio je da je gasifikacija od izuzetnog značaja i za same građane,te je samim tim najavio da će se "Srbijagas" u saradnji sa opštinom potruditi da se građanima što je više moguće olakša sam priključak na gasnu mrežu.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da je optšina Topola ovim postala izuzetno pogodna za investitore ,jer kako navodi,svaki veći investitor zatraži informaciju da li je moguće koristiti gas.

Za sam kraj ,ispred zgrade opštine zapaljena je baklja kojom je simbolično obeležen početak gasifikacije.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 24.09.2018.
U utorak, 25. septembra, akcija uklanjanja pasa lutalica u Palanci
Nadležni obaveštavaju vlasnike pasa da svoje ljubimce pripreme za takvu situaciju I sklone ih sa ulica.
Postavljeno: 24.09.2018.
Košarkašice palanačkog Sistema dočekuju ekipu Radničkog iz Kragujevca u Kupu Srbije (ponedeljak, 19 sati)
Palanmčanke će odigrati prvi takmičarski meč u ovoj sezoni
Postavljeno: 24.09.2018.
"Vašarijada" u vrtićima PU "Čika Jova Zmaj" u Palanci
Ove sedmice u svim palanačkim, kao i u vrtićima u Selevcu, Azanji i Kusatku priredbe i program posvećen Krstovdanskom vašaru
 

 
 
Kursna lista