Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: Zbog velike štete, Palančani neviđeno nevreme nazvali "Kena"
Postavljeno: 18.06.2018.


Stanovnici Smederevske Palanke, pogođeni neviđenim nevremenom, pretrpeli su štetu od nekoliko stotina miliona. Upravo zbog ogromne štete, ovu nepogodu nazvali su "Kena", po političkoj pijavici Radoslavu Milojičiću, koji je iz ove opštine "isisao" milijarde.

Palančani kažu da je isuviše sličnosti između vremenske nepogode i Kene. Protiv nepogode borili su se protivgradnim raketama, a protiv Kene tužbama. Rakete nisu delovale protiv olujnog nevremena, kao ni tužbe Višem javnom tužilaštvu u Smederevu protiv Kene. U oba slučaja, trebaće godine da se Palanka oporavi.

Dobra vest je da se Država angažovala da pomogne Palanci, u mnogim aspektima. Pomoći će im u izgradnji sistema za vodosnabdevanje, u oporavku zdravstva, školstva, sporta, ozdravljenju javnih preduzeća i ustanova. Pomoći će im i da Kena, napokon, dopadne slovu zakona.

Naime, Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preuzelo je na desetine tužbi protiv Kene. Zato su ga ekspresno smenili sa mesta predsednika Izvršnog odbora DS. Da im ne naškodi onako polupanima.

Izvor : epodunavlje.rs

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.11.2018.
Nova pobeda i "stotka" palanačkih košarkaša na neugodnom gostovanju: Pirot- Mladost 99:103
Palančani, sa novim trenerom Igorom Sihom, ostvarili šesti trijumf u Drugoj ligi Srbije. Sjajna partija Milana Janjuševića: 36 poena i 6 trojki
Postavljeno: 17.11.2018.
Zatvoren izvor mineralne vode na Kiseljaku u Palanci zbog havarije na jednom od bunara
Kako su nas obavestili nadležni iz JKP Vodovod kvar, koji je teže prirode, i bunar su nadležnosti fabrike Palanački kiseljak i očekuje se da u ponedeljak bude saniran
Postavljeno: 16.11.2018.
OŠ "Heroj Ivan Muker": Zbog havarije na kotlu i problema sa grejanjem nastava će se od utorka i srede odvijati u prostorijama Palanačke gimnazije i MEŠ Goša
Ovakav raspored izvodjenja nastave će trajati oko 4 nedelje, jer je u toku kupovina novog kotla,za čiju je nabavku i montažu potreban taj vremenski period.
 

 
 
Kursna lista