Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: Zbog velike štete, Palančani neviđeno nevreme nazvali "Kena"
Postavljeno: 18.06.2018.


Stanovnici Smederevske Palanke, pogođeni neviđenim nevremenom, pretrpeli su štetu od nekoliko stotina miliona. Upravo zbog ogromne štete, ovu nepogodu nazvali su "Kena", po političkoj pijavici Radoslavu Milojičiću, koji je iz ove opštine "isisao" milijarde.

Palančani kažu da je isuviše sličnosti između vremenske nepogode i Kene. Protiv nepogode borili su se protivgradnim raketama, a protiv Kene tužbama. Rakete nisu delovale protiv olujnog nevremena, kao ni tužbe Višem javnom tužilaštvu u Smederevu protiv Kene. U oba slučaja, trebaće godine da se Palanka oporavi.

Dobra vest je da se Država angažovala da pomogne Palanci, u mnogim aspektima. Pomoći će im u izgradnji sistema za vodosnabdevanje, u oporavku zdravstva, školstva, sporta, ozdravljenju javnih preduzeća i ustanova. Pomoći će im i da Kena, napokon, dopadne slovu zakona.

Naime, Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preuzelo je na desetine tužbi protiv Kene. Zato su ga ekspresno smenili sa mesta predsednika Izvršnog odbora DS. Da im ne naškodi onako polupanima.

Izvor : epodunavlje.rs

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.07.2018.
RHMZS: Upozorenje na vremenske nepogode sa obilnijim padavinama
Očekuje se da u nedelkju uveče i u ponedeljak Srbiju zahvati nevreme, sa padom temperature
Postavljeno: 20.07.2018.
JP Putevi Srbije: Dopuna za elektronsku naplatu putarine (ENP) moguća samo na vidno obeleženim saobraćajnim kanalima
Minimalan iznos je 2000 dinara, a odluka se primenjuje od 15. jula
Postavljeno: 20.07.2018.
Opštini Palanka 150 hiljada evra za učešće u projektu "Inicijativa za socijalnu dimenziju evropskih intergracija"
Ovu vest potvrdio je predsednik opštine Nikola Vučen, a Palanka je jedna od 15 lokalnih samouprava učesnica u projektu za pomoć socijalno ugroženom stanovništvu
 

 
 
Kursna lista