Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Upis u palanačke srednje škole: Očekuje se da u sve tri obrazovne ustanove bude po 5 odeljenja prvog razreda
Postavljeno: 09.07.2018.


U MEŠ Goša puni kapaciteti i liste čekanja, u Palanačkoj gimnaziji 14 slobodnih mesta, a u SŠ Žikica Damnjanović očekuju popunjene kapacitete za 5 odeljenja

Shodno kalendaru Ministarstva prosvete 9. i 10. jul su termini predviđeni za upis učenika u srednje škole. Tako je i u tri palanačke obrazovne ustanove. Procedura teče po planu, a očekuje se da u svim školama bude po 5 odeljenja prvog razreda.

U MEŠ Goša svih 150 mesta je popunjeno. Čak se formiraju i liste čekanja, ukoliko bude "prelaznica". Drugog upisnog kruga neće biti, a pun kapacitet, drugu godinu zaredom, je potvrda dobrog rada škole.

U Palanačkoj gimnaziji će biti 5 odeljenja prvog razreda. Upisan je 81 učenik u društveno- jezičkom i 55 u matematičkom smeru. Ima još 14 slobodnih mesta, pa će u drugom upisnom krugu broj učenika biti povećan.

U SŠ Žikica Damnjanoviuć ostalo je 37 slobodnih mesta, ali se nadležni nadaju i očekuju da bude svih 5 odeljenja. Postoje nagoveštaji za to, jer se upisuju i učenici kojima je ova škola bila druga na listi želja.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.11.2018.
Zatvoren izvor mineralne vode na Kiseljaku u Palanci zbog havarije na jednom od bunara
Kako su nas obavestili nadležni iz JKP Vodovod kvar, koji je teže prirode, i bunar su nadležnosti fabrike Palanački kiseljak i očekuje se da u ponedeljak bude saniran
Postavljeno: 16.11.2018.
OŠ "Heroj Ivan Muker": Zbog havarije na kotlu i problema sa grejanjem nastava će se od utorka i srede odvijati u prostorijama Palanačke gimnazije i MEŠ Goša
Ovakav raspored izvodjenja nastave će trajati oko 4 nedelje, jer je u toku kupovina novog kotla,za čiju je nabavku i montažu potreban taj vremenski period.
Postavljeno: 16.11.2018.
U OŠ "Vuk Karadžić" u Palanci završena humanitarna akcija "Drug drugu"(VIDEO)
Akcija završena podelom igračaka deci iz vrtića Tašmajdan
 

 
 
Kursna lista